Wedstrijdverslagen

Heren 1 pakt uit met grote overwinning

IMG-20150207-WA026MAASSLUIS – Het eerste heren team van Green Eagles heeft de tweede opeenvolgende overwinning gepakt in de landelijke tweede divisie. In een goede wedstrijd werd Springfield uit Berlicum met ruime cijfers verslagen. Omdat de heren van Green Eagles nog steeds last hebben van blessures maakte JD Talman zijn debuut voor het eerste team. De Eagles schoten uit de startblokken en namen direct een 17-8 voorsprong na 8 minuten. Dit gebeurde in de uitwedstrijd echter ook maar toen werd het nog onnodig spannend. De Eagles hadden hiervan geleerd en drukten door. Nadat het eerste kwart met 23-12 was gewonnen gingen de Eagles in het tweede kwart nog een stapje verder. De verdediging van de Eagles was attent en wist Springfield de eerste 5 minuten van het tweede kwart van scoren af te houden. Zelf scoorden de Eagles 10 punten en zo was de voorsprong al opgelopen naar 33-12. Hierna maakten Springfield enkele scores. Een time out van coach Robert Brandon maakten de Eagles weer op tijd wakker en zo werd er met een 6-0 run het tweede kwart afgesloten. Met de rust was er dan ook een ruime 46-19 voorsprong op het scorebord. Na rust kwam Springfield terug tot 19 punten (59-40). Na Scores van Stefan Kraaijeveld en driepunters van Marcel Vaissier en Richard Otto werd de marge weer vergroot naar 32 (41-73) eind derde kwart. Het laatste kwart was eigenlijk voor de statistieken. Shadi Rezeika speelde een prima wedstrijd en pakte met enkele sterke drives het laatste kwart nog de nodige punten. Uiteindelijk werd het 96-52 voor de Eagles. In deze wedstrijd werd er door iedereen gescoord. De meeste punten werden uiteindelijk gemaakt door Stefan Kraaijeveld met 24 punten. Tevens in de dubbele cijfers Rik van der Vaart (19), Laurens Don (13), Shadi Rezeika (13) en Marcel Vaissier (11).