JU14 voor de tweede keer te sterk voor Bouncers

MAASSLUIS – Op 14 februari stond de terugwedstrijd tegen de Bouncers uit Waddinxveen op het programma in de eigen Smithal. Sander van Heinsberg ontbrak nog altijd wegens fysiek ongemak.

JU14 was het enige team wat speelde om 19.15 uur, dus kon er worden gespeeld op het middenveld. Betekende voor de meegereisde uit- en voor de thuissupporters dat het wedstrijdverloop via het grote scorebord te volgen was.

De Green Eagles begonnen de wedstrijd met Felix, Mike, Colin, Thomas en Bas. In de eerste minuut werd de score geopend door Thomas, waarna hij nogmaals scoorde in de tweede minuut. Wat direct opviel in de eerste minuten van de wedstrijd is dat er de afgelopen week veel was geoefend op het elkaar inspelen met bounce passes. Ook was er meer rust in het spel te ontdekken en hadden de spelers allemaal hun specifieke opdrachten meegekregen. De Bouncers kwamen er niet echt aan te pas en met drie opvolgende scores van Mike in de 4e , 5e en 6e minuut kwam een 10-0 tussenstand op de borden. Met een score in de 7e minuut van Bas en een gemiste bonus werd het 12-0. De Bouncers kregen vervolgens door twee opvolgende persoonlijke fouten van Sermed de kans om de 0 van het scorebord te halen. Echter de vier vrije worpen waren niet aan de Bouncers besteed. Het woord was daarna weer aan de Eagles via een score van Bram en twee benutte vrije worpen van Bas. Hiermee kwam de stand op 16-0. In de slotminuut van het eerste kwart kregen de Bouncers wederom de kans om de eerste punten op het scorebord te krijgen door een persoonlijke fout van Dieljumee. Ook deze twee vrije worpen werden jammerlijk gemist, waarna de Eagles met scores van Dieljumee en Ruben de tussenstand na het eerste kwart op 20-0 bracht.

Het tweede kwart begonnen de Eagles iets te rommelig met te veel slappe bounce passes, wat in de 2e minuut resulteerde in de eerste score van de Bouncers wat de hatelijke 0 van het scorebord deed verdwijnen en een applaus teweegbracht op de tribunes van zowel de uit en thuissupporters. Via scores van Dieljumee en Sermed deden de Eagles gelijk iets terug, waarna de Bouncers hun tweede score van de avond lieten noteren en daarmee de score op 24-4 brachten. Scores van Thomas en Mike tilden de stand naar 28-4, waarna Bouncers in de tegenaanval zorgde voor 28-6. Een persoonlijke fout bij de Bouncers leverde Thomas twee vrije worpen op waarvan hij er één benutte. Met twee opvolgende scores zorgde Thomas ervoor dat de stand naar 33-6 werd opgevoerd. In de slotminuten van de wedstrijd scoorde Bouncers nog éénmaal, waarna Thomas met een score en Mike met een benutte vrije worp de ruststand op 36-8 brachten.

In het derde kwart een herhaling van het begin in het tweede kwart. Iets te rommelig spel en teveel stilstand met de bal. In de 3e minuut, na een persoonlijke fout van Thomas, kregen de Bouncers als eerste de gelegenheid voor verandering op het scorebord te zorgen. Helaas voor Bouncers werden ook deze twee vrije worpen niet benut. Na een score van Bas in de 4e minuut en een gemiste bonus, scoorde Bouncers direct tegen. Stand in de wedstrijd: 38-10. De Eagles plaatsen een tussensprint en via scores van Thomas (2x), Bas, Felix en Colin stond het opeens 48-10. Hierna een score van Bouncers en ook weer 2 missers vanuit vrije worpen voor de uitploeg. Het slotakkoord in het derde kwart was voor de Eagles via scores van Sermed en Mike. Tussenstand na het 3e kwart: 52-12.

In het vierde kwart schoten de Eagles uit de startblokken. Bas met drie opvolgende scores, Colin, Thomas en Mike zorgden ervoor dat de score naar 64-12 werd uitgebouwd. In de 5e minuut mocht Sermed aanleggen voor twee vrije worpen, maar miste helaas beide pogingen. De Bouncers volgden dit voorbeeld door wederom 2x te missen na een persoonlijke fout van Colin. Het vierde kwart werden de Bouncers net als in het eerste kwart van scoren afgehouden en zorgde Mike (3x) en Bas voor de eindstand: 72-12

Scores: Thomas 19 pnt/1ft, Mike 19 pnt/0ft, Bas 14 pnt/0ft, Dieljumee 6 pnt/2ft, Colin 4 pnt/2ft, Sermed 4/2 ft, Felix 2 pnt/0ft, Bram 2 pnt/0ft, Ruben 2 pnt/0ft