Dames 1 speelt halve wedstrijd goed maar verliest daardoor wel

dames1site
Dames 1 speelt halve wedstrijd goed maar verliest wel

DELFT – Sponsor: Fabrique – Na twee wedstrijden te hebben verloren tegen Jugglers en groene uilen (Enschede en Groningen) mochten de dames naar delft. Tegen zowel Jugglers als Groningen waren er goede delen van de wedstrijden maar ook mindere begin periodes. Twee keer werd er een achterstand weggewerkt en werd het weer spannend, maar twee keer te laat. Groningen en Jugglers zijn topteams en het team was toch een soort van tevreden met de goede gedeeltes van de wedstrijd, al baalde het erg van de wat mindere starten.

Deze wedstrijd uit tegen DAS moest en zou dit beter. Helaas lukte dit niet. De eerste vier minuten gingen score loos voorbij waar DAS wel alle eerste ballen raak gooide. Probleem was vooral het gebrek aan aanvalsdrang. Er werd iets teveel getwijfeld en hierdoor schakelde de Eagles zichzelf uit. Het moment dat de dames uit Maassluis de basket durfde aan te vallen was er gelijk een 9-0 run met een goed agressieve Renate Warffemius. Helaas zakte het bij het team, en ook bij Renate, weer een beetje weg gedurende de eerste helft en kwamen de Eagles maar tot 20 punten. Duidelijk veel te weinig. Deels omdat het schot ook niet viel, maar dat is te makkelijk. Het was een beetje de honger om te scoren die per speelster net niet genoeg was. Zonde want deze wedstrijd kan zeker en moet misschien wel gewonnen worden.

In de rust gingen de dames weer uit van het strijdplan terug te komen, en het lukte wederom. Na een korte run van DAS leek het verschil te groot te worden, maar als het dan weer op instelling aankomt, is er op de Maassluise dames niets aan te merken. Dat kunnen ze en laten ze vaak zien. Niet geremd door het grote verschil werd er goed gespeeld. Het gat verdween en halverwege het vierde kwart schoot Willeke Bruins met een mooie score de Eagles naar een achterstand van 6 punten. Ook Fleur van Baalen viel in deze periode op met enkele mooie finishes bij de basket. Positief.

DAS leek klaar om gepakt te worden, na een matige aanval kwamen zij tot een laatste seconden driepunter van Gwen van Helfteren die knap raak schoot. Na zo een run van de Eagles bleek dit wel de genade klap. Niet toevallig was zij het die scoorde want zij domineerde deze wedstrijd toch met 27 punten en een hoog percentage van haar ballen die raak gingen.

Het gat bleef ongeveer gelijk. In de laatste vijf minuten en zo verloren de Eagles deze wedstrijd. Willeke werd topscoorder met 18 punten, Renate 11 en Roos Jordans 10, volgden. Nu een weekendje rust en die week er op thuis tegen de koploper. Een mooie uitdaging op de zondag!