Heren 4 verliest wedstrijd in 1e periode

OEGSTGEEST – Met maar liefst 10 spelers arriveerde het heren 4 team zondagmiddag in Oegstgeest. De thuisploeg had in de eerdere wedstrijden aangetoond tegen een zone soms wel erg lange aanvallen te kunnen spelen en daarom speelden de Eagles de gehele wedstrijd een man to man verdediging. Misschien was dit niet geheel succesgericht maar met 10 spelers moet je toch de nodige energie in de wedstrijd brengen om aan het eind een beetje voldoening te voelen.

Helaas begonnen de Eagles slecht aan de wedstrijd. Oegstgeest kreeg onder het bord veel ruimte en profiteerde gretig. Gedurende de gehele wedstrijd werd er halverwege het kwart door de Green Eagles 5 man gewisseld. Zo gaven de basis 5 bij 10-2 in het 1e kwart het stokje over aan de mannen van de bank die het vervolgens niet veel beter deden gezien de periodenederlaag van 20-6.

In de 2e periode was het spel beter. Aanvallend werd er meer gescoord omdat Oegstgeest meer onder druk werd gezet. Double teamings op de bal leverde een paar keer balwinst op en de Eagles scoorden,mede hierdoor, in dit kwart 19 punten. Oegstgeest kwam in de aanval nog wel regelmatig vrij onder het bord en er werd gerust bij 40-25.

Na de pauze bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. De verdedigingen bleven aan beide kant meer gesloten waardoor de 3e periode een 11-11 resultaat opleverde.

In de laatste 10 minuten nam de irritatie over de slecht leidende scheidsrechters toe en het spel werd onvriendelijker. Ondanks het feit dat heren 4 vandaag speelde met de voorzitter, de penningmeester en de wedstrijdsecretaris vonden de gastheren ons maar hard spelen. Gesteund door de scheidsrechters (de thuisploeg mocht 21 vrije worpen nemen en de Eagles slechts 9) werd de finish gehaald met een 61-45 eindstand. Tim Doesburg was aanvallend zo op dreef dat hij in de dubbele cijfers belandde met 13 punten.