Mu16-2 blijft ongeslagen

ROTTERDAM – Zonder Kaja v Zeijl, Nienke Deurwaarder en Debora Cana ging het 2e team van de samenwerking tussen de Green Eagles en de Westland Stars richting Rotterdam om daar te spelen tegen de onder 16 jaar talenten van RoBa. Op 4 november van het vorige jaar werd de wedstrijd in Rotterdam nipt met 40-43 gewonnen.

De Eagles/Stars begonnen de wedstrijd niet goed. Verdedigd waren er veel misverstanden en aanvallend werd er in de eerste 5 minuten veel gemist. Slechts in de vorm van 2 vrije worpen werd er gescoord en de thuisploeg nam een 8-2 voorsprong. Het inbrengen van Gabriëla Uitterlinden gaf wat nieuwe impulsen en aan het eind van het 1e kwart was de achterstand terug gebracht tot 16-13.

In de 2e periode lieten de bezoekers zien de betere ploeg te hebben. Fatma Dutar verdedigde fel wat enkele keren balwinst opleverde maar ook liep ze tegen 3 persoonlijke fouten aan zodat ze een tijdje naar de kant ging. Randa Basheer ging in dit kwart goed naar het bord en zij scoorde hiermee 6 punten. Bij rust stond er al een 22-30 voorsprong op het scorebord.

In de 2e helft kwamen de “Green Stars” niet goed los van de Rotterdamse formatie. Ondanks 7 punten van Fatma Dutar werd het 3e kwart afgesloten met een 11-11 resultaat.

In de laatste 10 minuten kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar. Weliswaar bleef het verschil steeds rond de 6 a 8 punten maar vooral Josje Ruinard bleef aanvallend constant gevaarlijk. Na het eindsignaal bleek de wedstrijd te zijn gewonnen door de combinatieploeg met 44-53. Josje Ruinard nam 16 punten voor haar rekening, Randa Basheer en Gabriëla Uitterlinden scoorden beide 12 punten. Fatma Dutar 10