Cady verliest ook return van JU18

MAASSLUIS – De vorige ontmoeting in Capelle werd gewonnen maar omdat we Koen nog missen met een blessure en Beau zich kort voor de wedstrijd afmelde leverden we veel werklust en punten in dus zaak om scherp te beginnen. Vooraf gehamerd op druk op de tegenstander met bal, omdat deze nog niet alle fundamentals onder de knie heeft en dat via een man to man press tot turnovers te laten lijden.

Het duurde even voordat we in ons ritme kwamen, na een minuut of 5 een stand van 8-2 op de borden.

Inderdaad veel turnovers in pressie en als de tegenstander dan toch op onze verdedigingshelft kwam werd er ook lekker druk gehouden waardoor we naar een 13-4 kwart stand konden komen. Het tweede kwart gaan we door waar we gebleven waren, zoveel mogelijk mensen laten spelen en de voorsprong continueren. Ons aanvalsspel wat in andere wedstrijden redelijk ging, konden we maar bij vlagen spelen de kansen kwamen vaak van de weak side door goed doorpassen en direct de drive te pakken want daar lag ruimte.De bank spelers van U16 kregen aardig wat speeltijd om meer te wennen aan het spelen in U18 leeftijd categorie waar het spel redelijk sneller en fysieker is. We blijven goed op te been. 27-11 de pauze in.

De tweede helft besluit Cady het heft in handen te nemen door na een score ook pressie over het hele veld neer te zetten, de eerste paar maal leken de Eagles verbouwereerd en gingen de bal op hun gemak in staan nemen en zo Cady in goede verdedigende positie te laten komen. Nadat we de schrik te boven waren gingen we weer doen wat moesten doen scoren en strak verdedigen. Door het harde werken van Cady pakken ze dit kwart met 10-16 en een 37-27 overal stand.

Je merkt dat er wat angst in sluipt en we afspraken maken over bal opbrengen en de press breaker maar bij vlagen,oa bij verdedigende druk lijken we dit te vergeten en zijn wij het die de ballen weggeven.

Nou moet ik wel nageven dat de jongens blijven werken maar dit kwart verdient niet de schoonheidsprijs en daar kunnen we het best niet teveel meer over zeggen, anders dan dat we de beelden hebben en we 14 dagen de tijd hebben om de aanval weer op de rit te krijgen want dan staat Das Delft uit, op het programma die net als de Eagles 8 punten uit 5 wedstrijden hebben. Dat zal een interessante pot worden voor de 2e plaats worden in deze poule.

We pakken de winst met 48-37.

Scores;Tom 12 pnt Ft 2/6, Sebastiaan 11pnt Ft 1/2, Martijn 8 pnt Ft 0/1, Dave 7 pnt Ft 1/1, Luuk en Erdem 4 pnt en Frenk 2 pnt.