MU16-1 verliest nuttige oefenwedstrijd

‘S GRAVENZANDE – Maar liefst 5 weekenden mogen de meisjes van de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles niet spelen van de basketballbond. Om deze vreemde competitieopzet enigszins te doorbreken speelden de meisjes onder 16 jaar een oefenwedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van het Rijswijkse Lokomotief. Deze ploeg heeft in de Maassluise meiden Eugenie Overman en Manon Brouwer 2 oud Eaglespeelsters in het team en zij spelen in de landelijke competitie, 1 klasse hoger dan de combinatieploeg.

Hoewel de “Stars” gehandicapt aan de start verschenen, Leila vd Beek en Kaja v Zeijl waren geblesseerd en ontbraken terwijl Danica Iqnjatovic en Gabriëlla Uitterlinden niet fit waren, werd het een nuttige oefenwedstrijd. Gabriëla Uitterlinden scoorde als eerste maar hierna nam Lokomotief het initiatief en nam al snel een voorsprong. Tot 7-9 was de achterstand minimaal maar na het eerste kwart was er al een gaatje van 7 punten (8-15)

De 2e periode werd gewonnen door de thuisploeg. Aanvallend werd er iets meer gescoord. Vooral Eva Kerkhoven liet enkele mooie centerbewegingen zien en bij de rust was de stand 21-27.

Na de pauze liep de Loko-ploeg snel over de “Green Stars” heen. De eerste 5 minuten werden verloren met 4-20. In deze fase werden de aanwijzingen van de coach niet uitgevoerd. Veel balverlies in de passing en verkeerde beslissingen tegen de pressieverdediging van de Rijswijkse ploeg kwamen in de score tot uiting. Hierna werd de bal een aantal keren wel goed doorgespeeld met direct een paar scores tot gevolg. Hier moet de ploeg hebben gemerkt hoe het wel moet. In de verdediging werd nog even een 2-3 zone uitgeprobeerd waarmee de aanval van de tegenpartij iets meer in toom werd gehouden.

Ook in de laatste periode waren de bezoekers de bovenliggende partij. Duidelijk feller en effectiever werd score opgevoerd tot 31-68. In de eerste 7 minuten kwamen de meiden van de “Stars” niet tot score. Lokomotief probeerde op haar beurt een 1-3-1 zoneverdediging uit waar moeilijk door heen te komen was. Ook hier moeten de Starsmeiden van hebben geleerd. In de slotfase, met aan beide kanten weer een man to man verdediging, waren er weer punten voor de thuisploeg. Lokomotief liet vandaag zien verder te zijn in ontwikkeling. De Green Stars speelden vandaag niet optimaal en zeker de afwezigheid van Leila vd Beek woog zwaar. Daarom is de uiteindelijke nederlaag van 39-70 misschien iets geflatteerd maar niet minder verdiend. Bij de Stars/Eagles scoorde Eva Kerkhoven 14 punten terwijl ook Anysa Moelker verdienstelijk speelde. Bij Lokomotief waren de talenten Mikki Frissen en Lotte Sant het meest doeltreffend met respectievelijk 20 en 18 punten. Manon Brouwer scoorde er 10 tegen haar oude ploeg.