Heren 1 pakt voor rust al de overwinning

MAASSLUIS – Het eerste heren team van Green Eagles heeft na 2 weken rust de draad weer opgepakt met de derde overwinning op rij. In de eigen Wethouder Smithal kwam WBB Giants uit Bergen op Zoom op bezoek. In het bekertoernooi hadden de Eagles al eenvoudig gewonnen en daarom was de verwachting dat tegen de nummer laatst in de competitie ook zeker gewonnen moest worden. De Eagles begonnen wat afwachtend en slap aan de wedstrijd zodat de eerste voorsprong voor WBB Giants was (2-6). Hierna benutte de Eagles hun lengte overwicht beter wat tot veel aanvallende rebounds leidde. Door scores van Jeroen Derksen en Stefan Kraaijeveld werd dan ook een 13-4 run gemaakt en werd dit gedurende het kwart verder uitgebouwd naar 27-18 eind eerste kwart. In het tweede kwart lieten de Eagles hun beste basketbal zien. De verdediging stond dit kwart goed zodat WBB Giants slechts 6 punten maakte. De Eagles zette hier 22 punten tegenover, waardoor de rust werd ingegaan met een comfortabele 49-24 voorsprong. Na rust viel er voor het publiek weinig meer te genieten. WBB Giants probeerde door fysiek spel het de Eagles lastig te maken. Dit lukte aangezien de scheidsrechters hier niet voor optraden. De Eagles probeerde het met basketbal op te lossen wat echter vaak niet lukte. Het derde kwart werd wel gewonnen met 18-16. Ook het laatste kwart was niet om aan te zien en het spel lag zo vaak stil (om de verkeerde beslissingen) dat na een 87-58 eindstand de spelers van Green Eagles blij waren zonder kleerscheuren er vanaf te zijn gekomen. Topscoorder in de wedstrijd werd Laurens Don met 24 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Jeroen Derksen (17), Rik van der Vaart (16) en Stefan Kraaijeveld (13).