MU16-1 verliest weer van DAS

DELFT – Evenals in de thuiswedstrijd tegen de Delftse meiden trok de combinatieploeg van de Westland Stars en de Green Eagles aan het kortste eind.

Het begin van de wedstrijd was voor de Westlandse combinatie. Na 4 minuten was er een 0-6 voorsprong ontstaan. Helaas was deze voorsprong van korte duur. Na 7 minuten had DAS reeds de leiding genomen bij 10-8 en het kwart werd afgesloten bij 13-10. Na 15-10 zorgde een makkelijk scorende Josje Ruinard weer voor een gelijke stand (15-15) maar hierna volgde weer een 10-0 run van de thuisploeg. In deze fase werd pijnlijk duidelijk dat het combinatieteam nog nauwelijks samen traint. Alle automatismen lijken verdwenen. Individueel beschikken de meiden onbetwistbaar over capaciteiten maar als team wordt er onsamenhangend gespeeld. Er werd vervolgens gerust met een 27-17 achterstand.

In de 2e helft bleef het verschil, tot 39-29, tien punten. Leila vd Beek had veel hinder van haar achillespeesblessure en bleef aan de kant. Beide scheidsrechters lieten veel toe. DAS werd bijvoorbeeld in de gehele wedstrijd maar 2 keer met een persoonlijke fout bestraft. De bezoekers daar in tegen maar liefst 4,5 keer zoveel maar dat kan gebeuren in een uitwedstrijd. Gabriëla Uitterlinden zorgde voor een 39-33 tussenstand met nog 10 minuten te gaan.

Het verschil in de laatste periode bleef telkens rond de 6 punten. Na de 3e minuut (45-39) werd er vervolgens 5 minuten lang aan beide zijde niet gescoord. Om het patroon te doorbreken probeerde de bezoekers een zoneverdediging met meer kansen op een fastbreak. De zone werkte goed maar met nog dik een minuut op de klok was de achterstand nog 4 punten (45-41). Een laatste pressie verdediging met het “stop de klok” principe werd niet goed uitgevoerd. Persoonlijke fouten om de tegenstander op de vrije worplijn te krijgen werden niet gemaakt. De Starsmeiden zijn hier blijkbaar te netjes voor. De verdediging bleef wel gesloten en 7 seconden voor het verstrijken van de speeltijd slaagde Danica Iqnjatovic er in om 45-43 te scoren. Omdat ook in de laatste 7 seconden er niemand in slaagde de bal te veroveren of een persoonlijke fout te maken werd dit dan ook de einduitslag. Bij DAS werden 35 van de 45 punten gemaakt door de dames Lutje–Schipholt (20) en v d Broek(15). Bij de “Green Stars” waren de punten iets beter verdeeld hoewel Josje Ruinard vandaag erg productief was met 18 punten. Eva Kerkhoven scoorde er 11.