MU16-2 op weg naar kampioenschap

MAASSLUIS – Het 2e meidenteam van de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles heeft nog slechts de beschikking over 7 speelsters. Daarom doen Gabriëla Uitterlinden en Josje Ruinard uit het 1e team regelmatig mee om het team aan te vullen. Alleen eerstgenoemde was vandaag van de partij en dat heeft tegenstander Zoebas geweten.

Onder de strenge maar rechtvaardige leiding van de heren Wildeman en Zeegers namen de Eagles, na met 4-6 te hebben achtergestaan, de leiding in het eerste kwart welk eindigde in 14-10.

In de 2e periode, met Gabriëla Uitterlinden voor het eerst in het team, kwam Zoebas terug tot 18-18. Zoebas beschikt over een ploeg met stevige lange meiden en in de 1e competitiehelft was de thuiswedstrijd pas op de valreep gewonnen. Op dit moment in de wedstrijd leek het weer dezelfde kant op te gaan. Echter in de 5e minuut was de pressieverdediging van de thuisploeg plotseling te veel voor de meiden uit Zoetermeer. De ene na de andere bal werd ingeleverd bij de fanatieke Eagles en telkens was het Gabriëla Uitterlinden die afrondde. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek er een ruststand van 32-22 te zijn ontstaan. Opvallend was dat alle punten in dit kwart uit de handen van Uitterlinden waren gekomen.

In de 2e helft dachten de Eagles er in het begin duidelijk te makkelijk over. Telkens weer kwamen de bezoekers vrij onder de basket en tot grote ergernis van Coach Kees Brugman veranderde de stand in 42-40. De hele veld verdediging werd hierna overboord gegooid en de ploeg kreeg de opdracht om de eigen bucket met man en macht te verdedigen. Dit werkte, zeker in het begin, wonderbaarlijk en de voorsprong werd weer uitgebreid tot 56-41 bij het ingaan van de laatste 10 minuten.

Ook in de laatste periode waren de Eagles/Stars de betere ploeg hoewel er steeds op felheid moest worden geattendeerd. Fatma Dutar verliet de wedstrijd 5 minuten voor tijd met een volle straflijst maar de strijd was al gespeeld en werd bij 71-46 afgesloten. Gabriëla Uitterlinden was vandaag aanvallend een grote plaag voor de tegenstanders getuige haar 40 punten!

Volgende week kan in de wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst “BOB” een andere belangrijke stap richting kampioenschap worden gezet.