Under 18 verliest spannende pot

Een mooi affiche in de poule, de gedeelde nummers twee die elkaar in Delft zouden treffen.

Vooraf was al ingecalculeerd dat dit een close game zou worden, helaas de laatste training waren er twee blessures te betreuren, door een spekgladde trainingsvloer van Kastanjedal moesten we Maikel met een ingescheurde enkelband en Martijn met een zwaar gekneusde enkel deze wedstrijd missen.

Het eerste kwart de eerste minuten redelijk gelijk opgaand, na een paar minuten pakten we een kleine voorsprong door onze aanval redelijk goed uit te spelen.9-13 stand.

Tweede kwart pakten we de aanval nog beter op ,verdedigend helaas waren we wat te laks, te laat de help side of help de helper neer te zetten waardoor Das bij kon blijven. In de aanval zie je de patronen zo nu en dan goed lopen waardoor er ook makkelijk gescoord wordt, anderzijds willen ze soms net even te snel naar het bord of een actie maken, waar juist weer een pass naar buiten een beter effect kan hebben en je weer rustig kan je aanval kan opzetten.

pauze met 21-24 voorsprong.

Normaal even de kleedkamer in, nu blijven we in de zaal om het gevoel ervan vast te blijven houden. Er wordt aangegeven wat beter kan en moet en dat we ons eigen spel moeten spelen omdat we soms weer op de scheidsrechter gaan letten die al dan niet gelijk heeft !?

Dit derde kwart word een kwart waar rommelig spel en onverklaarbaar, tegenstanders niet worden verdedigd, ook worden we in een aantal out of bounce situatie heel simpel gefopt, wat in de achtste minuut tot de eerste achterstand lijd 31-30. We blijven wel aanvallen maar worden geregeld foutief afgestopt wat normaal punten op de vrijeworplijn oplevert wordt nu alles gemist. Ook de vermoeidheid gaat een beetje een rol spelen. 30-33

Het vierde kwart laat Hidde zien dat zijn geduld word beloond en komt van de bank en scoort direct en verzet een paar minuten goed werk in de verdediging.

Er word weinig gescoord dus alles is nog mogelijk dit laatste kwart. Na twee rake vrijeworpen van Koen in de 8e minuut een time out bij een stand van 39-35, opdracht hele veld verdedigend bij score en bij steal direct naar het bord als de mogelijkheid zich voor doet.

We pakken stuk of twee steals scoren er eentje em het staat 39-37. Nu worden we zenuwachtig, we spelen ons spel niet en pakken drives tegen 3 man tegelijk . De tegenstander gaat nu tijd rekken (dat zou ik ook doen) dus maken we kleine fouten om vrijeworpen en bal bezit te forceren. Das scoort twee maal uit vier en wij gaan te snel drietjes schieten waardoor bal verlies word geleden en een break om ons oren krijgen.

Helaas 42-37 verlies, alles gegeven maar het mocht niet baten. Je merkt dat het bij vlagen goed gaat en dat we soms vergeten we wat we moeten doen.

Leerschool basketbal in optima forma, tuurlijk baal je als coach bij dit soort potjes maar we kijken ook naar de langere termijn.

Komende donderdag in plaats van trainen op een spekgladde vloer, een video van de wedstrijd kijken en daar wijzer van worden.

scores; Koen 10 pnt Ft 3/4, Beau 8 pnt, Tom 7 pnt Ft 2/4, Luuk 6 pnt, Sebastiaan 4 pnt, Hidde 2 pnt,