Heren 1 verliest troosteloze wedstrijd

TILBURG – Na drie goede overwinningen op rij heeft het eerste mannen team van Green Eagles een troosteloze nederlaag geleden tegen High Five uit Tilburg. In een grote sfeerloze zaal werd op het centercourt aangetreden. Door blessures en afzeggingen waren de Eagles maar met zes man sterk. Vooraf werd dan ook gevreesd dat vermoeidheid de Eagles de das om kon doen. High Five liet er de eerste minuten geen gras overgroeien en schoot met drie driepunters uit de startblokken. De Eagles hadden nog wat moeite met de hangende baskets maar uiteindelijk wisten ook de Eagles te scoren en zo stond er na 5 minuten 11-10 op het scorebord. De rest van het kwart scoorden de Eagles niet meer en liep High Five uit naar 10-18 eind eerste kwart.

In het tweede kwart kwamen de Eagles weer terug tot 20-21. Hierna nam R. Smits van High Five zijn ploeg om sleeptouw met 12 punten en met een 16-1 run stonden de Eagles ineens tegen een grote achterstand aan te kijken. Met de rust was deze achterstand opgelopen tot 40-25.

In het derde kwart bleek ook dat de centers Laurens Don en Stefan Kraaijeveld niet helemaal fit waren en zodoende hadden de Eagles ook moeite om de lange mannen van High Five af te stoppen. Eind derde kwart was de achterstand opgelopen tot 61-37.

Het laatste kwart toonden de Eagles wel veerkracht door dit kwart nog te winnen met 21-22. Zodoende werd de nederlaag niet groter dan de 82-59 wat nu het geval was. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten en vooruit kijken naar a.s. zaterdag wanneer Vlijmscherp op bezoek komt in de Wethouder Smithal. Topscoorder werd Rik van der Vaart met 16 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Shady Rezeika (11) en Rolf van Baalen (10).