Wedstrijdverslagen

Mini U10 Green Eagles wint ruim van BS Leiden

under10
Mini U10 Green Eagles wint ruim van BS Leiden

LEIDEN – Afgelopen zaterdag 14 maart speelde U10 tegen BS Leiden in de grote 5 Mei-hal.

De afgelopen weken waren met wisselend succes gespeeld, een spannende wedstrijd en overwinning tegen koploper Lokomotief (28-21) en een verliespartij vorige week zondag tegen Oegstgeest (30-15). Om weer terug te komen in de top 3 moest er tegen BS Leiden worden gewonnen !

Vanaf de 1e minuut in de 1e periode stormde de mini-Eagles over het grote veld, normaal nog wel eens lastig t.o.v. de kleine Haydnlaan, maar vandaag geen enkel probleem.

Met een 0-10 score werd deze periode Tim, Wouter, Elisa, Thys en Lars gewonnen. Een score die de andere 5 spelers nog meer motiveerde. Met een fanatieke verdediging en goed samenspel (het sterke punt van dit team !) wisten Jarno, Rik, Timo, Sanna en Emre een score van 0-28 (0-18 2e per.) neer te zetten.

De overwinning was hiermee al binnen, maar met een door coach Anouk opgedragen verdediging vanaf de middenlijn kwam BS Leiden meer in het spel en moest U10 beter gaan verdedigen, Dat deden ze met een score van 0-4 en 0-10 in de 3e en 4e periode opnieuw erg goed. De ruststand was dan ook 0-42.

Ook na de pauze gingen de mini-Eagles door met goed samenspel. Iedere speler !! scoorde deze wedstrijd, de scores waren ook goed verdeelt over het team.

Met 8-61 was de wedstrijd gespeeld en staat U10 Green Eagels weer in de top 3 van hun competitie. Komende weekend speelt het team weer een thuiswedstrijd, om 10 uur in de Hayndlaan tegen Grasshoppers. Hierna volgen nog 2 wedstrijden tegen Oegstgeest en CobraNova.

Voor het jongste team van MBV Green Eagles volgen er dus nog een paar leuke en hopelijk spannende wedstrijden