Jongens Under 18 wint van koploper!

IMAG0250

MAASSLUIS – Met vorige ontmoeting in Dordrecht nog vers in het geheugen,een dikke verlies partij met spelers die niet fit of geblesseerd waren, mochten we zaterdag avond in de Smithal op herhaling, ook nu met twee gebleseerde spelers. De jongens waren gebrand op revanche.

De donderdag ervoor hebben we niet getraind maar hebben we de wedstrijd van de week ervoor samen bekeken en onze plus en min punten letterlijk via de beamer op een groot scherm kunnen zien. Met deze informatie begonnen we aan de pot tegen Rowic.

We begonnen goed en stonden met goede energie in het veld, de eerste minuten stonden we voor maar Rowic had niet de intensie om naar Maassluis te komen om te verliezen, ze gaven gas en kwamen na 8 minuten langszij en wonnnen het eerste kwart met 9-12. In een man to man situatie is Rowic een zeer goed team en winnen hier veel punten mee.  Nou hadden de jongens vandaag een over mijn lijk mentaliteit en dus zetten we onze zone neer na een time out in de de 6e minuut, deze zone houd wel in dat er hard gewerkt moet worden.

Het heeft direct effect en de laaste 4 minuten scoort Rowic maar 1x, terwijl wij er 12 in gooien omdat we de rust kunnen houden in de aanval en niet als een dolle naar het bord gaan rennen.

In de pauze rusten we uit en gaan er nu anders mee om dan voorheen.   27-21 voorsprong.

De tweede helft gaan we op dezelfde weg verder, een felle zone verdediging en veel rust in de aanval. Rowic probeert geconcentreerd via snelle passes de zone te omspelen maar veel drives of passes worden onschadelijk gemaakt en zo kan het zijn dat er totaal niet gescoord word door Rowic.

Zo nu en dan neemt de frustratie bij enkele beslissende spelers van Rowic toe en worden Tom en Luuk geprovoceerd. In time outs word benadrukt daar niet op in te gaan maar om de wedstrijd proberen te winnen. Na 3 kwarten staat er een 44-23 voorsprong op de borden.

In de tussen minuut tot het laatste kwart verteld dat de tijd in ons voordeel is als we maar geduldig blijven aanvallen. Ook aangegeven dat de mogelijkheid bestaat dat Rowic een press zou kunnen gaan spelen en wat dan de consequenties voor aanvals spel zou zijn.

Rowic zetten hooguit met 2 mensen druk, dat werd netjes weg gepasst waardoor we makkelijk op de been bleven. We beginnen wat vermoeid te raken en maken wat foutjes die graag afgestraft worden door Rowic. Luuk, Frenk en Sebastiaan hebben dan al een wedstrijd achter de rug.

Met veel aanmoediging vanaf de tribune spelen we de pot uit , met nog een paar laaste seconden vuurt Hidde nog een zondag schot en Scoort! We pakken een zeer verdiende en niet verwachte overwinninng op de koploper in de poule. stand 53-27 !

scores; Koen 17pnt Ft 1/2,Luuk 10pnt ,Beau 9pnt Ft 1/4,Tom 8 pnt Ft 2/4, Frenk 5 pnt Ft 1/2, Roy Ft 2/2, Hidde 2pnt