Dames wint ruim en laat in tweede helft mooie dingen zien

dames1site

MAASSLUIS – Sponsor: Fabrique – De dames mochten na enkele mindere weken thuis tegen de nummer laatst in de competitie. Zelf waren de Eagles ook afgezakt in de ranglijst, tegen de topteams werd er goed gespeeld, soms een helft, soms een hele wedstrijd. Maar vooral door de (misschien onnodige) verlies partijen uit bij DAS en Baros stonden de dames lager dan nodig. Maar, zoals vooraf aan het seizoen gezegd, gaat het om ontwikkeling, nieuwe goede dingen laten zien. En daar is iedere wedstrijd weer de kans voor, waar de dames ook staan op de ranglijst.

De wedstrijd begon gelijk opgaand en al snel stond er een 9-9 stand op de borden. Helaas volgde er toen 6 minuten waarin de Eagles niet scoorden. Dit was deels omdat de dames niet genoeg vertrouwden in de opties die ze konden nemen, en deels omdat er een paar keer slordig gepasst werd en de Eagles niet tot een schot of lay-up kwamen. Dat kan natuurlijk ook na iets teveel verlies partijen. Ondanks goede trainingen ben je misschien toch even vertrouwen kwijt in of je het wel echt kunt?

Na 10-17 achter begon het echter langzaam te lopen. Suzanne van Driel en Marloes van Zeijl speelden goed en gaven de zone verdediging van Hoofddorp enkele keren het nakijken. Suzanne scoorde 8 punten en Marloes speelde vooral een belangrijke rol in de goede pass of looplijn. De dames gingen op een 15-12 run en zo met een goed gevoel de kleedkamer in. Voor de wedstrijd was er weinig aanwijzing nodig, de dames wisten wat te doen na een goede trainingsweek, in de rust werden nog even de puntjes op de i gezet, en de dames gingen ervoor.

De tweede helft was kort gezegd echt goed. Er was geen verzwakking en het was krachtig, goed en liet zien wat de dames kunnen. Het derde kwart werd Hoofddorp overrompeld. Eerst met vijf zeer sterke minuten van onder andere Fleur van Baalen (9 punten in deze minuten en een aantal mooie assists), gevolgd door goede driepunters van Willeke Bruins. Anouk Kraaijeveld kwam in de tweede helft van de bank en speelde zeer fel en goed en was verantwoordelijk voor een zeer mooi lob-pasje op Suzanne waarmee een mooie aanval werd bezegeld. Het vierde kwart begon met rake schoten van Veerle van Baalen, weer gevolgd door mooie drives die eindigde met een assist door Roos Jordans. Toen het verschil was opgelopen en de stand 64-42 was kwam Hoofddorp even terug. Maar dit was vooral omdat de Eagles teveel overtredingen maakten die ook werden afgefloten waardoor zij naar de vrije worp lijn mochten. De eindsprint was echter weer voor de Green Eagles met een sterke Veerle en Roos die met een mooi schot vanaf de middenlijn de wedstrijd bezegelde. 82-58 winst in een lekkere wedstrijd voor een mooi gevulde tribune!

Suzanne speelde een hele fraaie wedstrijd met 28 punten waarbij ze 14 van haar 15 pogingen verzilverde. Een career-high in punten, Maar zonder mensen tekort te doen moet het team genoemd worden, want vanaf de vierde minuut van het tweede kwart werd er goed en vooral samen gespeeld. En daar hadden Renate, Daisy en Jolien ook zeker een aandeel in. Een weekend geen wedstrijd en dan 28 maart uit in Utrecht.