Verrassende overwinning van gekortwiekt mu16-2

MAASSLUIS – Het klinkt misschien vreemd maar de koploper in de competitie was vooraf zeker niet de favoriet tegen BOB uit Oud Beijerland.  Weliswaar heeft het 2e team MU16 van de combinatie tussen de Green Eagles en de Westland Stars nog geen wedstrijd verloren maar vandaag moest men het doen zonder 4 belangrijke speelsters. Josje Ruinard, Gabriëla Uitterlinden, Kaja v Zeijl en Debora Cana waren om uiteen lopende redenen afwezig. De uitwedstrijd in Oud Beijerland was enkele weken geleden maar net gewonnen en daarom waren de verwachtingen niet hoog gespannen.

BOB nam snel de leiding in de wedstrijd. Er werd vervolgens aan beide kanten veel gemist en na 9 minuten was de stand 2-8 in het nadeel van de Stars/Eagles. Scores van Fatma Dutar en Sanne Lijnse net voor het eind van het eerste kwart brachten de achterstand terug tot 6-8.

In de 2e periode was de start van de thuisploeg uitstekend. Onder leiding van een prima spelende spelverdeelster Lone Brandon werd er flink gescoord. Vooral Nienke Deurwaarder en Randa Basheer vonden de basket regelmatig en toen Lone Brandon zelf ook nog ging scoren werd de rust bereikt met een royale 28-17 voorsprong.

Na de pauze bleef de thuisploeg volharden in een kleine/compacte man to man verdediging. BOB bleef hier veel last van houden en ondanks het stilvallen van de “Green Stars” aanval werd het verschil nauwelijks kleiner. Er moest echter hard worden gewerkt in de rebounds om de meiden van BOB telkens geen 2e kans te geven. Bij 31-22 was er weer een productieve periode van Lone Brandon. Van afstand schoot ze 6 punten op rij binnen en met nog 10 minuten te gaan leek de wedstrijd beslist (38-24).

De vermoeidheid bij de 6 “Greenstars”-speelsters was in de laatste 10 minuten groot. Tot 44-29, drie minuten voor tijd, hielden de meiden van een ondertussen schoor geschreeuwde coach Kees Brugman het goed vol. In de slotfase kwamen de meisjes van concurrentcoach Willem vd Wulp nog goed terug. De tijd redde de thuisploeg echter en de wedstrijd eindigde in 44-38. Lone Brandon besloot een prima wedstrijd met 14 punten, Nienke Deurwaarder scoorde er 12. Over 2 weken kan het kampioenschap worden binnengehaald in de uitwedstrijd tegen Zoebas!