Heren 1 stunt net niet tegen koploper

MAASSLUIS – De heren van Green Eagles hebben net niet kunnen stunten tegen koploper Binnenland. In de thuiswedstrijd werd kansloos met 40 punten verloren. In deze wedstrijd werd er door de Eagles goed gespeeld. Echter, een paar kleine foutjes deden de Eagles uiteindelijk de das om. In de vorige ontmoetingen hadden de Eagles moeite met het fysieke spel van Binnenland. Deze keer konden de Eagles hier beter mee omgaan. Tevens werd er in de aanval de bal rustig rond gepast en werden de juiste kansen gepakt. Mede hierdoor werd het eerste kwart winnend afgesloten (15-18). Het tweede kwart kregen de Eagles meer moeite met scoren. Aanvallend kon alleen Shady Rezeika met enkele drives goed doorkomen. Helaas wilden de vrije worpen er niet in wat betekende dat de Eagles pas in de 5e minuut tot scoren kwamen. Hierdoor stond er met rust een 36-29 stand op het scorebord. Na rust begonnen de Eagles sterk. Een mooie aanval na 3 minuten van Green Eagles eindigde uiteindelijk in een driepunter van center Stefan Kraaijeveld. Na 6 minuten in de tweede helft pakte Eagles zelfs brutaal de voorsprong 40-41. Twee driepunters van nr. 10 zorgde echter voor dat Binnenland toch weer de voorsprong pakte eind derde kwart (51-45). In het vierde kwart leek het er even op dat Binnenland de Eagles gingen overlopen (59-45). Een 0-9 run zorgde er toch voor dat het weer spannend werd. Uiteindelijk konden de Eagles net niet verrassen en werd het 70-65 voor Binnenland. Dat dit een teamprestatie is blijkt ook wel dat vijf Eagles in de dubbele cijfers kwamen. Laurens Don (17), Shady Rezeika (13), Stefan Kraaijeveld, Jeroen Derksen (11) en Rik van der Vaart (10).