MU16-1 boekt winst op koploper

‘S GRAVENZANDE – Na 2 nederlagen tegen concurrent DAS werd afgelopen zaterdag weer eens de winst gepakt op de ploeg uit Delft en daarmee staat de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles weer op een gedeelde 1e plaats.

Leila vd Beek en Kaja v Zeijl ontbraken nog door blessures maar ook de ploeg van trainer/coach Paul Eilbracht was niet compleet. DAS koos, mede hierdoor, voor een zone verdediging terwijl de thuisploeg een combinatieverdediging op het veld zette. Gabriëla Uitterlinden kreeg de taak op DAS topscoorster Evelien Lutje Schipholt een moeilijke middag te bezorgen terwijl de overige 4 speelsters hierom heen in een zone gingen staan. Of dit concept zou slagen was vooraf de vraag omdat Gabriëla nog amper van ziekte was hersteld.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg maar de 3-2 voorsprong bleef wel erg lang op het scorebord. Pas in de 8e minuut was het Eva Kerkhoven die de score kon voortzetten tot 8-2 en het kwart werd afgesloten bij 8-4.

In de 2e periode liepen de lange meiden van de thuisploeg al snel tegen persoonlijke fouten aan en omdat de ploeg in totaal maar over 7 speelsters beschikte leek hier een gevaar op de loer te liggen. Beide ploegen volharden in hun verdediging en na 5 minuten was de stand 12-9. Lone Brandon schoot van afstand raak en Danica Iqnjatovic deed dit met een mooie drive naar de basket. Bij rust bleek er een voorsprong te zijn ontstaan voor de “Stars’ van 19-11.

Na de pauze was er eenzelfde beeld. Eva Kerkhoven was weer in de ploeg en had het leeuwendeel van de score. Gabriëla Uitterlinden hield de man to man op Evelien Lutje Schipholt goed vol en in het 3e kwart werd de voorsprong zelfs iets vergroot (33-21)

Ook in het 4e kwart veranderde er weinig. DAS probeerde noodgedwongen nog een pressieverdediging maar dit had weinig effect en met een 10-9 perioderesultaat werd een eindstand bereikt van 43-30. Een lage stand waardoor alleen Eva Kerkhoven in de dubbele cijfers kwam met 15 punten. Gabriëla Uitterlinden kreeg 2 minuten voor het einde een verdiende publiekswissel vanwege haar verdedigende werk.

Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben DAS en de “Green Stars” weer evenveel verliespunten. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Oegstgeest.