Heren 2 wint makkelijk na zwak begin

KATWIJK – In de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Grasshoppers begonnen de veteranen van het 2e team met veel gemiste doelpogingen. In leeftijd was tegenstander, “ Grasshoppers”, precies de tegenpool van de Eagles en ook zij hadden veel moeite met het vinden van de basket. Het resultaat was dat de stand na 6 minuten spelen 6-0 was. Langzaam maar zeker werden de jonkies van de thuisploeg onder hun eigen basket onder druk gezet. Vooral toen, bij een 8-3 stand, Stefan Kraaijeveld in het veld kwam werd er meer gescoord en al na het eind van de eerste 10 minuten was er een 8-14 voorsprong.

Nadat Jeroen vd Ende de score in het 2e kwart had geopend verloor de Eaglesploeg de grip op de wedstrijd. Spelverdeler Richard Otto kreeg wat rust en omdat het team van de Eagles toen gemiddeld wel er lang was geworden werd er een zoneverdediging geprobeerd. Achteraf een ongelukkige keuze want het afstandschot van de Grasshoppers viel een aantal keren goed terwijl de Eaglesaanval juist stokte. Daar kwam nog bij dat Jeroen vd Ende met een blessure het veld moest verlaten en 4 minuten voor tijd was het weer de thuisploeg die bij 19-18 de leiding pakte. Met scores van Stefan Kraaijeveld en Hans vd Voort werd het verschil tot aan de rust niet groter maar de achterstand bleef 1 punt (24-23).

Na de pauze was er direct een ontketende Eaglesploeg. Harry v Malsen en Stefan Kraaijeveld scoorden hun punten en een driepunter van Kees Brugman bracht de voorsprong zelfs op 10 (24-34). Pas hierna kreeg de thuisploeg de kans op een tegenscore maar door het missen van 2 vrije worpen gebeurde dit niet. Pas bij 24-36 was er weer succes bij de Katwijkse formatie maar het verschil aan het eind van het 3e kwart was nog steeds 13 punten (29-42)

In de laatste periode probeerde de thuisploeg het nog met een zonepress maar het niveau hiervan was erg sober en werd door, met name,Stefan Satijn en Richard Otto vakkundig weggespeeld waardoor Stefan Kraaijeveld (20 punten) en Harry v Malsen (17) hun persoonlijke scores komen uitbreiden. Eindstand 43-62.