Heren 4 verliest in slotfase

MAASSLUIS – Tegen het hoger geklasseerde LUSV nam het gehandicapte (3 spelers ontbraken) 4e team van de Green Eagles brutaalweg een 4-2 voorsprong na 3 minuten spel. Langzaam vond de tegenstander een antwoord op de verdediging van de thuisploeg en liep weg naar 4-10. Na het eerste kwart was het thuisspelende Eaglesteam weer iets teruggekomen tot 9-12. In de 2e periode was het beste van het spel voor de Eagles. Iets wat het hautaine team van de Leidse studenten zichtbaar niet leuk vond. Ondanks hun praatjes, welke ook nog vaak door de beide scheidsrechters werden gehonoreerd, scoorden de Eagles goed door en bij rust was de stand 21-18 in het voordeel van de groenhemden.

Ook in de pauze lieten de studenten zich niet van hun sportiefste kant zien en de thuisploeg leek in het begin van de 2e helft geïntimideerd. Mede omdat erg veel scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van de Eagles uitvielen kwam men na 23-18 gedurende 5 minuten niet tot scoren. LUSV profiteerde tot 23-28 waarna de Eagles zich herpakte en bij 30-30 was het weer gelijk.

Bij 30-32 begon de laatste periode en ook nu werd de thuisploeg in de eerste minuten overlopen. Pas in de 7e minuut, toen LUSV een 30-38 voorsprong had genomen, scoorden de Eagles weer 6 punten op rij (36-38). In de laatste 2 minuten was de thuisploeg kansloos. Routenier Kees Brugman werd met 5 fouten naar de kant gefloten en LUSV mocht met 8 vrije worpen de wedstrijd beslissen. Eindstand 36-41. Alleen Kees Brugman kwam in deze wedstrijd met 11 punten in de dubbele cijfers.