Jongens Under 18 pakt winst in slechte wedstrijd

WADDINXVEEN – Na de knappe overwinning tegen de koploper vorige week, stond zaterdag de uitwedstrijd tegen de no. laatste op het rooster.

Uit ervaring wist de coach dat het geen ‘done deal’ zou worden in Gouda, vorig seizoen zijn we op de laatste speeldag ook na verlenging onderuit gegaan in Gouda, tegen nagenoeg hetzelfde team. Dus een waarschuwing afgegeven om geconcentreerd aan de pot te beginnen. We starten met 7 man en Maikel die nog voorzichtig begint na zijn enkel blessure.

En geconcentreerd waren we, verdedigend hetzelfde concept als vorige week, we stonden na het eerste kwart netjes op 7-14 stand. Aanvallend brengen we nu meer rust maar communiceren niet altijd goed waardoor er soms vraagtekens zijn wat er gespeeld moet worden.

De Bouncers gaan de gaatjes zoeken in onze defensie, met opkomende mensen, daar reageren we nog wel eens laks op wat dan tegenpunten oplevert. Aan de zijkanten overspelen we de centers strak.

De thuis wedstrijd was dit onze zwakke punt maar dat was nu beter verzorgt.

De reden dat we weer voor zone kozen was, omdat we deze verder willen ontwikkelen en Bouncers had er wel antwoorden op zoals Rowic er vorige week geen op had. Dus het was een nuttige wedstrijd om te zien hoe we zouden moeten reageren op andere tegen tactiek. Bij rust 14-27.

Het derde kwart willen we Maikel nog even brengen en dus houden we nog even de zone aan. In dit kwart (en het tweede )zie je dat Luuk en Sebastiaan zich makkelijk hebben aangepast in U18. Het eerste seizoens helft moesten zij net als Frenk nog flink wennen. Frenk was er nu niet bij omdat U16 hem hard nodig had maar deze drie jongens zijn met hun enthousiasme, spirit en durf in de meeste wedstrijden van U18 een aanvulling, zo nu ook in het tweede kwart scoren Luuk en Sebastiaan toch 8 punten voor het team.

Het derde kwart geven we wel weg, vooral in aanvals rebound is er bijna niemand om een drive of een schot te rebounden. Bouncers komt terug en lijkt in een flow te komen en na het 3e kwart staat het 27-36.

Het vierde kwart schakelen we over op man to man verdediging. Bouncers vinden dit toch lekkerder spelen en schakelen een tandje bij, wij werken hard in de verdediging pakken verdedigend goede rebounds zeker omdat Bouncers maar met vier man aanvalt en 1 man achterhoud bij hun bucket wat dus voor ons een extra verdedigers oplevert, dat is wel even schakelen… Bouncers spelen veel ballen op hun lange of flinke man. Bouncers gaan nu zelf ook zone verdedigen, fijn…. .Dat hebben we net een week lang geoefend en zie je direct wat er getraind is alleen nog met enige twijfel. Omdat we voor staan maken we geen haast in de aanval en passen we veel door om de zone kapot te spelen. Toch laten we ons verleiden tot schoten, de schoten die we wel mogen nemen op rand of in de bucket missen we en maken we het ons zelf moeilijk want Bouncers scoren wel. In 8e minuut neemt Bouncers een time out en dan kan je raden dat ze natuurlijk Man to man gaan spelen om ons met fouten op de vrijeworp lijn te krijgen.

de stand is dan 34-40, na de time out scoren de Bouncers twee vrije worpen en spelen de jongens de bal hierna goed rond om de tegenstanders te laten werken. In 10e minuut zelf een time out genomen om even de rust in de laatste minuut te brengen want het is onrustig. We staan nog 4 pnt voor. In de laatste minuut worden we tweemaal behoorlijk hard gestopt wat 4 vrije worpen oplevert, helaas gaan die alle vier mis wat de spanning er dus nog flink in houd. Uiteindelijk pakken we deze pot met 36-40. Absoluut geen mooie overwinning, da’s zeker maar wel met het koppie gespeeld op het laatst, wat ook weer een leerpunt is.

Het doel van de tweede seizoenshelft is bijna bereikt. Vooraf hadden we aangegeven voor de derde plek te gaan maar gaande weg de competitie werd duidelijk dat de tweede plek ook mogelijk is. Als de komende twee wedstrijden ook tegen Das en Oegstgeest gewonnen kunnen worden is dat een mogelijkheid. Dus nog even flink trainen op de aanval en de communicatie onderling !

Score’s; Beau 10, Tom 8 Ft 2/6, Sebastiaan en Martijn 6 pnt- Martijn Ft 2/6, Roy en Luuk 4 pnt en Koen 2 pnt Ft 0/4.