Heren 2 overrompelt tegenstander

MAASSLUIS – In september vorig jaar was LUSV in de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen de tegenstander van een incompleet Green Eaglesteam en won met maar liefst 40 punten verschil. Nu, 6 maanden later, stond de thuiswedstrijd op het programma. Omdat ondertussen JD Talman en Elko v Oosten de ploeg hebben verlaten is het team nog steeds in manschappen karig bedeeld. Gelukkig maakte Raymond Greep na maanden blessureleed vandaag weer zijn rentree.

Op het, voor heren 2, ongewone centercourt van de Wethouder Smithal overrompelde de thuisploeg de Leidse studentenformatie in de beginfase volkomen. Een weergaloos spelende Harry v Malsen (12 punten in het eerste kwart) was in de aanval niet te stoppen. Samen met Stefan Satijn (9 punten in dit kwart) en een driepunter van Kees Brugman liep de Eaglesformatie in 4 minuten uit tot een 15-1 voorsprong. Hieruit blijkt ook de zoneverdediging van de Eagles stond als een huis. Na een korte onderbreking omdat het scorebord even was uitgevallen slaagden de bezoekers er in om wat meer grip te krijgen op deze zone maar de Eaglesaanval ging onvermoeibaar verder en een buzzer beater van Harry van Malsen bepaalde de kwartstand op maar liefst 28-12.

Pas in de 2e periode kwamen de eerste wissels bij de Eagles. Immers “never chance a winning team”. Harry v Malsen kreeg even rust evenals Stefan Satijn en Hans vd Voort. Het werk onder het bord werd overgenomen door Stefan Kraaijeveld die al een wedstrijd met heren 1 in de benen had en Raymond Greep ging weer zijn eerste minuten maken. Ook Jeroen vd Ende kwam in het veld en hij liet er direct geen gras over groeien. Acht punten in de eerste 5 minuten, waaronder een spectaculaire driepunter onder druk van de 24 secondeklok, kwamen van zijn hand. Raymond Greep liet zien het basketbal niet te zijn verleerd en voegde ook 4 punten toe aan de stand die halverwege de 2e periode was opgelopen tot 40-16. Zo bleek ook deze teamsamenstelling een kwelling voor de Leidse studenten. Nadat Stefan Kraaijeveld de stand op 42-16 had gebracht bleek achteraf het grootste verschil in de wedstrijd te zijn bereikt. LUSV kwam terug tot 42-22 en in de pauze stond er een 47-25 stand op het scorebord.

Natuurlijk is het moeilijk om in een 2e helft hetzelfde te brengen als in deel 1. Zeker voor een ploeg als heren 2 die op de ranglijst op een 10e plaats staat. Bovendien was LUSV, terecht, getergd en kwam fel uit de startblokken. Met 6 punten op rij brachten de bezoekers de stand naar 47-31 maar hierna was er een knap antwoord in de vorm van scores van Hans vd Voort die samen met zijn zwager Stefan Kraaijeveld het verschil weer naar de 20 puntengrens bracht. Ook in de slotfase van het 3e kwart hielden de Eagles goed stand tegen het aandringende LUSV. Weer met veel scores van Jeroen van de Ende en een driepunter van Richard Otto werd het 3e kwart afgesloten bij 64-44.

In de laatste 10 minuten ging de wedstrijd verder gelijk op. De pressieverdediging van LUSV leidde er wel toe dat het verschil minder dan 20 punten werd maar in gevaar kwam de thuisploeg niet meer. Spelverdeler Richard Otto verliet in de slotfase vermoeid maar voldaan het veld en liet het werk aan routiniers Stefan Satijn en Kees Brugman. Centers Stefan Kraaijeveld en Harry v Malsen lieten zien elkaar goed kunnen vinden en bleven scoren evenals Raymond Greep en Hans vd Voort. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een klinkende 82-65 overwinning voor de Eaglesploeg die hiermee 2 plaatsen stijgt op de ranglijst. Topscoorders vandaag waren; Harry v Malsen 20 punten, Jeroen vd Ende 15, Stefan Kraaijeveld 13, Stefan Satijn 12 en Raymond Greep 10.