Wedstrijdverslagen

Heren 1 wint van Hurricanes

MAASSLUIS – Green Eagles speelde afgelopen zaterdag in de Wethouder Smithal tegen Hurricanes uit Spijkenisse. Het team uit Spijkenisse kwam incompleet naar de Wethouder Smithal vanwege blessures. Green Eagles daarentegen was bijna weer compleet en vrij van blessures. De Eagles begonnen dan ook stormachtig tegen Hurricanes en pakte binnen 2 minuten een 8-1 voorsprong. De coach van Hurricanes vluchtte direct in een time-out. De time-out had voor Hurricanes wel het gewenst effect want Hurricanes kwam direct na de time-out terug. Hierdoor stond het na het eerste kwart 17-15. In het tweede kwart liepen de Eagles in eerste instantie niet uit. De Eagles verdedigden vooral te slap waardoor Hurricanes te vaak vrij raak kon schieten. Er was een time out van coach Robert Brandon voor nodig, waarna de Eagles met een 10-0 run het kwart eindigde en met een 39-25 stand gerust werd. In het derde kwart gebeurde het tegenovergestelde. Er bleef een 14 punten voorsprong voor de Eagles staan tot twee minuten voor het einde van het derde kwart. Een 1-9 run van Hurricanes maakte het toch weer spannend 50-42. In het vierde kwart kwam Hurricanes zelfs terug tot 56-54. Hierna was het op bij Hurricanes en sloten de Eagles af met een 13-1 run waardoor het uiteindelijk toch een ruime 73-57 overwinning voor de Eagles werd.
Topscoorder werd Laurens Don met 34 punten. Ook in de dubbele cijfers kwam Stefan Kraaijeveld met 14 punten.