Zone in 4e kwart nekt JU18

MAASSLUIS – Met wat rommelige trainingen deze week waar diverse spelers afwezig waren die met examens en repetitie weken bezig zijn, hadden de spelers elkaar toch flink opgepept om er voor te gaan deze wedstrijd. Samen even kort voor de wedstrijd samen gekomen om plan de campagne te maken.

We starten met een ander opstelling omdat de spelers die bij de laatste training waren het te spelen spelletje vers in het hoofd hadden.

We starten rommelig en zijn onrustig in bal bezit, als we dan goed passen gaat het te snel en komen we niet uit met passing of we willen te snel naar het bord waar een pasje naar buiten voor een shot of een drive ook kan en waar we dan geen balverlies door hebben.

Langzaam komen we beter in het spel en trekken het kwart naar ons toe, 11-8.

Het tweede kwart gaat iets beter met wat makkelijkere scores en meer rust in het spelletje, bij Das is er ook niet altijd controle, ze proberen geregeld via een pressie over het hele veld te spelen maar over het algemeen passen we dat goed weg. Rust met een 19-17 voorsprong. Even kort in kleedkamer aangegeven dat we met ons koppie en hard moeten spelen en niet met eentje van de twee.

We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, zeker omdat Das lengte en stevigere jongens hebben die het contact niet schuwen, nou dat blijkt al in de twee eerste kwarten. Diverse fouten maken de Eagles geïrriteerd en vergeten dan te basketballen, of de jongens nu wel of geen gelijk hebben ze laten zich afleiden. Waar de spelers van Das over het algemeen laconiek met deze situaties omgaan en de focus houden en dan de situaties naar hun hand zetten.

Al snel in het derde kwart raakt Koen geblesseerd aan zijn knie en zijn we nog met 1 center over, je merkt aan de jongens dat ze het wat doet ,maar Maikel pakt direct een goede score in de volgende aanval.

Het word rommeliger in dit kwart van beide kanten veel schoten en drives worden gemist. Je merkt dat jongens het missen van punten willen compenseren met veel inzet en net even te weinig rust in het spel.

27-27.

Het vierde kwart. Nee he …. Das duikt de zone in, dit hebben we geoefend dus de jongens zouden moeten weten hoe te spelen, na diverse aanvallen gaat het iets beter maar we pakken te weinig rebounds en maar een paar schoten vallen goed. Das daarentegen schiet goed en passt goed door, bij twee identieke out of bounch situaties scoren ze en dan is Das 6 pnt los. Wij kunnen hier geen scores tegenover zetten we proberen nog wel met fouten de bal op de vrijeworp lijn te zetten maar het mag niet baten.

we verliezen de pot met 33-41 en zijn met z’n allen teleurgesteld maar Das had het beter voor elkaar.

Scores; Koen 8 pnt Ft 2/4, Beau 6 pnt, Frenk 4 pnt Ft 2/2, Martijn 4pnt, Tom en Sebastiaan 3pnt Beide Ft 1/2, Luuk en Maikel 2 pnt.

Ouders bedankt voor jullie support, tot bij de laatste wedstrijd 11 April om 21;00.