Heren 1 sluit het seizoen winnend af!

BERGEN OP ZOOM – Het eerste heren team van Green Eagles heeft de competitie in de landelijke tweede divisie afgesloten met een overwinning. In Bergen op Zoom werd met 61-70 gewonnen van WBB Giants en met deze overwinning eindigen de Eagles op de 5e plek in de competitie. Na een bewogen seizoen waarin niet goed werd begonnen maar zeker na december veel goede wedstrijden werden gewonnen. In de laatste wedstrijd begonnen de Eagles goed en liepen na 5 minuten uit naar 2-12. Hierna kwam WBB Giants terug mede omdat de Eagles van afstand de schoten misten. Het eerste kwart werd wel winnend met 11-16 afgesloten. WBB Giants had voornamelijk moeite om de naar de basket drivende Eagles af te stoppen. Dit leidde tot veel fouten en vrije worpen. De Eagles hadden echter het vizier niet op scherp vanaf de vrije worpen lijn waardoor WBB Giants bij bleef waardoor het met rust 28-34 stond voor de Eagles. Na rust schoten Rolf van Baalen en Shadi Rezeika er een driepunter in en scoorde Laurens Don onder de borden een paar ballen waardoor de Eagles uitliepen naar 45-56 eind derde kwart. In het laatste kwart WBB Giant met twee verre driepunters terug tot 58-60. De Eagles herpakten zich echter en met scores van Stefan Kraaijeveld liepen de Eagles toch weer uit naar een veilige marge. WBB Giant probeerden nog met fouten de tijd te stoppen en de Eagles op de vrije worpenlijn te krijgen. De Eagles schoten deze vrije worpen niet goed, maar goed genoeg om de overwinning in de wedstrijd te pakken. Uiteindelijk werd het 61-70 voor de Eagles. Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 21 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart (13) en Laurens Don (12).