Dames 1 sluit seizoen af met nipt verloren, maar hele goede wedstrijd

ENSCHEDE – De laatste wedstrijd van het seizoen mochten de dames nog één verre uitwedstrijd afwerken, in en tegen The Jugglers uit Enschede. Een zeer goed team wat komende weken mee strijd om de titel. De Eagles waren er echter op gebrand de mindere wedstrijd van vorige week goed te maken en om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten. Zonder Daisy Otto en Renate Warffemius waren er 8 fitte dames die klaar waren voor een mooie pot basketbal.

Het begin was wederom snel op en neer gaand, maar de Eagles begonnen goed. Met enkele scores van Suzanne van Driel en Veerle van Baalen gingen de Jugglers al snel in een time-out. Na deze time-out ging de thuisploeg vooral aanvallend beter spelen, zij wisten de vrije speler te vinden en scoorden uit vooral schoten. Op zich werd er goed verdedigd door de Eagles, maar aanvallend viel de ploeg uit Maassluis stil. Coach Jeroen Derksen wees de dames er in de time-out en tussen de kwarten op met meer dreiging positie te nemen in de aanval, iedereen moest willen scoren en in ieder geval dreigender zijn dan nu. De dames pakten dit heel goed op, en door de rust die guard Roos Jordans behield kwamen er steeds meer goede aanvallen. Het tweede kwart eindigde nog in 20-18, maar de Eagles hadden bij vlagen het betere van het spel. De verdediging was in ieder geval nog steeds zeer intensief en naar de tweede helft toe moesten de dames vooral vertrouwen houden en door proberen te pakken.

De tweede helft startte aardig maar gedurende het derde kwart lieten de Eagles zich in twee minuten overbluffen en kregen ze een 8-0 run om de oren. Na een time-out kwam dit keer de Maassluise ploeg goed terug. Met goede acties van Fleur van Baalen, Willeke Bruins en Marloes van Zeijl in de één tegen één werd het gat weer terug gebracht. Er bleef echter een achterstand van elf punten tot vijf minuten voor tijd. Waar de Eagles maar met acht man waren bleven ze gas geven, en door de verdedigende druk kon onder andere Willeke Bruins intercepties pakken. N de aanval bleef de bal goed rondgaan en vooral het gebruik van de ‘lange’ speelsters was goed. Met een mooie score en een driepunter van Roos Jordans werd het gat gedicht. Met nog 26 seconden stond de stand van 63-60 op de borden, Eagles hadden nog één kans. Helaas lukte het niet de driepunter te scoren en werd deze wedstrijd nipt verloren.

Een overwinning was wel echt lekker geweest, en had echt gekund. De wedstrijd duurde een minuut te kort. Ook Anouk van der Kooij en Jolien van Baalen moeten genoemd worden, aangezien er met acht man 40 minuten keihard is verdedigd. En hier speelden zij zeker een belangrijke rol in. Jammer dat de Eagles net niet wonnen.

Zo komt het lange seizoen tot een einde. In de tweede seizoenshelft zijn de Eagles heel dicht bij een aantal overwinningen tegen topteams geweest, zeker dichter dan in de eerste helft van het seizoen Jammer dat er net niet gewonnen kon worden, maar de ploeg kreeg ook van de coaches van de opponenten complimenten. Daarbij was een vijfde plaats heel erg dichtbij, ware het niet dat juist tegen de niet-topploegen in uitwedstrijden te weinig werd gewonnen.

Volgend jaar gaat dames 1 Green Eagles weer landelijk uitkomen in de promotiedivisie, en de dames, vrijwilligers om het team en de staf kijken er nu al naar uit.