Nieuws

Open brief aan B&W: “Green Eagles voelt zich in de steek gelaten en niet serieus genomen”

render 1 aangepastMAASSLUIS – Vanuit het bestuur van MBV Green Eagles is er afgelopen maandag een brief gestuurd aan de Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maassluis.

De inhoud spreekt voor zich. Hier onder kunt u de brief lezen:

 

                                                                                                            Maassluis, 7 september 2015

Geacht College,

Sinds 2011 zijn wij onder het mom van burger participatie bezig om te proberen een mooie basketbal binnensport locatie te creëren. Mocht u onze huidige faciliteiten in de Haydnlaanzaal kennen / zien begrijpt u waarom.

Jarenlang is ons verzoek, zoals u wellicht bekend is, langzaam en vertragend behandeld door de gemeente. In het voorjaar van 2014 kwamen er (na twee en een half jaar onderzoek intern?) punten naar voren waardoor het opeens onhaalbaar werd. Ondanks een door de gemeente uitbesteed extern onderzoek, wat hele andere conclusies kende.

Ons hoofddoel is een goede sportvoorziening. Van ons mag de gemeente ons plan dan ook zelf uitvoeren. Zelf eigenaar blijven. Maar er moet iets gebeuren met de huidige voorziening. Dus aan alleen een afkeurend antwoord hebben we niets. In het najaar van 2014 kregen wij, na herhaaldelijk verzoek van onze kant om te horen wat er dan wel kan en gaat gebeuren, de volgende toezeggingen van de wethouder:

  • Voor de zomer 2015 komt er een plan voor binnensportaccommodaties (heden , 7 september 2015 nog niets ontvangen).

  • Sportclubs worden betrokken bij het nieuwe plan voor binnensportaccommodaties. Het laatste overleg met de bouwcommissie was op 8 oktober 2014. Hier werd gevraagd of wij mee willen in alternatief plan. 22 oktober 2014 hebben we een brief verzonden met onze insteek, geen inhoudelijke reactie gekregen.

  • MSR wordt betrokken bij het nieuwe plan voor binnensportaccommodaties (Green Eagles heeft daar niets over gehoord).

  • PvdA, CDA en VVD hebben op 20 januari 2015 over sportzaal Green Eagles 10 vragen gesteld aan het College die beantwoord zouden worden (hierover zijn nog geen antwoorden ontvangen zover wij weten).

  • Er komt een nieuwe accommodatie, die opgeleverd moet zijn in 2017, waar wij hoofdgebruiker buitenschools van zijn (zal de zaal er, zoals gezegd, in 2017 zijn? Alleen onze architect van onze uitbreiding, heeft een verzoek gehad over de maten mee te denken en dit beantwoord 20 maart jl.).

Helaas verbaast het ons niets dat we meer dan een halfjaar zeer weinig hebben vernomen.  Er wordt alleen maar vertraging op vertraging gestapeld.

Wij begrijpen het niet.

De binnensportaccommodaties zijn slecht. De Haydnlaanzaal is erg slecht. Zeker niet goed (genoeg) voor binnensport. De gemeente heeft ons toegegeven hier nog gewoon jaren in te willen blijven sporten, want dit is goedkoop aangezien deze hal al is afgeschreven. Dat is zeer kwalijk. De huidige gymzaal, meer dan 40 jaar oud, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en moet gerenoveerd of vervangen worden. Al jaren is er dispensatie voor onze steeds groeiende groep kleintjes: U8, U10 en U 12. Ook daar komt een einde aan. Sportende jeugd zou toch belangrijk moeten zijn? Moet de gemeente dit niet faciliteren? En dan spreken we nog niet over de trainingen van jeugd en volwassenen in deze zaal.

Green Eagles voelt zich in de steek gelaten en niet serieus genomen. Waarom wordt er alleen maar afgehouden en afgekaatst?

Als de gemeente echt iets wil: het plan ligt er nog steeds en kan zo door de gemeente zelf gerealiseerd worden. Een nieuw plan is ook goed, maar doe iets!

17 november 2017 bestaat Green Eagles 50 jaar, dit zouden wij graag in de uitgebreide Haydnlaanzaal (prima haalbaar als gemeente het zelf uitvoert) of de nieuwe sportzaal vieren.

Hopende dat deze brief iets losmaakt.

In afwachting verblijvend,

Het bestuur van Maassluise Basketball Vereniging Green Eagles