Oefenpot MU18 in Leiden

LEIDEN – Op de zondag middag naar Leiden, super weertje om buiten vertoeven. Aangekomen met 7 man uit Maassluis druppelen Dave-Martijn uit Vlaardingen binnen,ook Luuk, Beau en Tom die elders die ochtend verplichtingen hadden. Maakt weer een vol team van 12 man.

Lekker warm gelopen, de tegenstander kon maar 6 man op de been brengen. Leiden normaal met 10 man maar om diverse redenen veel afwezigen. Even praatje met coach van Leiden die schrikt van de hoeveelheid lengte en aantal spelers van de Eagles.

Dus dan sta je al met 10 pnt voor als een coach. Maar op het veld moet het natuurlijk gedaan worden. Gehamerd op discipline, op on bal en deniel verdediging en de snelle omschakeling.

Zo geschiede het, binnen 5 minuten 0-10, en dus doorwisselen geblazen. In de 8e minuut de eerste score van Leiden. Het kwart sluiten we af met 2-18.

Ook het tweede kwart iedereen minuten laten maken,misschien niet iedereen even veel maar in dit soort wedstrijden wil je iedereen lekker aan de bak laten komen.

Tsja met rust staat het 7-44 voor de Eagles.Wat ga je dan doen…. . Nou er zijn toch wel wat puntjes. Als het zo makkelijk gaat word de concentratie snel minder en we missen nogal wat rebounds daardoor. Ook de breaks mogen nogal beter gelopen worden.

De jongens aangegeven dat er toch gewerkt moet worden volgens plan, we kunnen dan het vierde kwart kijken of deze gretige heren vrijuit kunnen ballen, want de concentratie begint op te raken.

Compliment voor Leiden die gewoon hun ding blijven doen, ze worden natuurlijk wel moe.

Redelijk word aan het tacktisch plan voldaan en gaan we het laatste kwart in met een 14-64 stand.

Nou het bal kan beginnen in het vierde kwart, er word lekker gecombineerd en soms een NBA achtige score genoteerd. Bij de Leidenaren is de koek op, in de laatste minuten nog wat wissels aan Maassluise kant komt er een 14-83 stand op het bord.

Het is meer een oefenpotje geweest, waar zeker goed in is gewerkt maar toch punten uitkomen die we toch moeten verbeteren.

Volgende week eerste thuis wedstrijd tegen Lokomotief, dat zal de eerste echte uitdaging worden !

Koen 14pnt, Yorel 11pnt (1x3pnt), Frenk en Luuk 10 pnt,Sebastiaan en Erdem 8 pnt, Dave 5 pnt (1×3 pnt), Tom-Roy- Chaquille & Martijn 4 pnt. Martijn en Roy 0/2 vrijworpen.