VU16 wint weer met smalle selectie

MAASSLUIS – Het team van de meisjes onder 16 jaar bestaat op papier uit 9 meiden. Twee zijn er geblesseerd en iedere afzegging doet extra pijn. Dit keer was Debora Cana afwezig en kwam Fatma Dutar door furiadeperikelen te laat bij de wedstrijd waardoor slechts 5 meiden de wedstrijd begonnen. Tegenstander was de ploeg van de Amerikaanse school uit Den Haag. Acht Engelssprekende meiden gecoacht door oud Green Eagle Nike Hartlief.

De thuisploeg liet er in het begin al geen gras over groeien. Jacky de Wit nam de eerste 4 punten voor haar rekening gevolgd door een stevig scorende Lone Brandon. Het 1e kwart werd afgesloten met een 12-2 voorsprong.

In de 2e periode kon ook Fatma Dutar haar opwachting maken en daardoor werd Josje Ruinard al wat rust gegund omdat zij nog een wedstrijd met mu18 voor de boeg had. In dit kwart kwamen de gasten, vaak met middenafstandschoten, meer tot scoren. Bij de thuisploeg was het vooral Fatma Dutar die haar vertragingsfrustratie van zich af speelde en 10 punten maakte in dit kwart. Bij rust was de voorsprong opgelopen tot 37-15.

Na de pauze was er eenzelfde beeld. Hoewel de opponent dapper tegenstand bood werden ook het 3e en 4e kwart door de Eagles gewonnen. Dagmar Brouwer speelde in haar debuutwedstrijd een goede partij en bekroonde dit met een fraaie score. Ook Sanne Lijnse speelde goed en pakte menige rebound. Helaas werden in de gehele wedstrijd veel vrije worpen gemist. Maar liefst 18 punten liet men hier liggen maar ondanks dat werd de wedstrijd ruim gewonnen met 68-29. Josje Ruinard werd met 23 punten topscorer gevolgd door Fatma Dutar met 19 punten en Lone Brandon met 14. Jacky de Wit bleef de volle 40 minuten in het veld en scoorde in iedere periode (totaal 10 punten). Volgende week de thuiswedstrijd tegen medekoploper Zoebas met hopelijk een compleet team.