Under 18-2 verliest zonewedstrijd

ROELOFARENDSVEEN – Met de vakantie van de coaches Poul en Koen en 3 jongens van het tweede U18 team moest het team aangevuld worden met 4 spelers van U18-1 en ondergetekende coach.

Met 9 man op weg en zin om een balletje te gooien in Roelofarendsveen zagen we U12 spelen in de wedstrijd voor de onze. U12 pakte een mooie winst.

Aangegeven dat we direct druk moesten geven aangezien de bal handling van de thuisploeg niet echt bijzonder was, toch staan we na 4 minuten met 7-0 achter waarom? Wij missen en de tegenstander speelt een thuis wedstrijd met een bord dat niet echt mee werkt. 3 lange mannen bij Dunkinn zorgen dat we geen rebounds hebben, als zij al direct in een zone gaan staan moeten we improviseren omdat het pass screen away wat Poul nastreeft niet echt gespeeld kan worden.

Dus in een time out aangegeven dat we snel moeten omschakelen bij een steal en diverse keren passen alvorens een drive naar het bord te nemen of vrij te komen voor een schot.

Nou daarna liep het lekker, we komen snel op 9-9 stand maar neemt niet weg dat als we gaan wisselen we weer aan elkaar moeten wennen en we soms te lang met een bal in onze handen staan.

19-13.

Het tweede kwart willen we er weer tegenaan maar ondanks dat de tegenstander na 5 minuten uitloopt tot 10 pnt blijven ze op hun zone teren. Zo spelen we het tweede kwart uit.

Ondanks de flauwe manier van spelen is het enige positieve, de wil van de Eagles en de scheidrechters die de boel goed leiden. Pauze 34-28.

Nou dan proberen wij ook maar eens een zone uit, dat gaat een paar minuten goed maar dan gaan we de mist in door teveel uit te stappen en hebben aan paar spelers van Dunkinn een ‘sweet spot’ op de kop van de bucket en pakken een paar makkelijke scores. Stand derde kwart 44-36.

We gaan dan maar van een 2-1-2 naar een 2-3 zone. Na vier minuten geen verandering dus om de pot te winnen schakelen we terug op man to man en bij een score hele veld verdediging.

Dat helpt een paar minuten en komen terug tot 46-41 na een drietje van Erdem.

Helaas komen we steeds slechter door de zone heen, na de drives proberen we het nu met een ‘molentje’ maar die word alleen plichtmatig gelopen en heeft geen rendement meer, met een paar breaks aan de andere kant loopt Dunkinn weg en eindigen we met een 61-47 stand.

Jammer dat Dunkinn volharde in een zone en daardoor nooit een leuke pot werd.

Scores; Erdem 11 pnt, Yorel 11 pnt Ft 3/6, Chaquille 9 pnt Ft 1/2, Robin 7 pnt Ft 1/2, Maikel 5pnt Ft 1/2,