Vrouwen Under 18 wint eenvoudig

CTzb4TWUkAAK7XWMAASSLUIS – De meiden van mu18 zijn zaterdagavond in de Wethouder Smithal nogal eenvoudig over hun tegenstander heen gelopen. BV.Leiderdorp had op het oog geen slecht team en ze speelden goed samen maar de bal kregen ze maar niet in de Maassluise basket.

Tegen de gewoonte in werd de wedstrijd gespeeld op het grote centercourt. Op zich misschien een vreemde keus voor een ploeg met maar 7 speelsters waarvan er 3 al een wedstrijd in de benen hadden. Maar met al 5 eenvoudige overwinningen op zak probeert coach Brugman van alles om zijn ploeg te motiveren. Het lopen van grotere afstanden ging de thuisploeg echter goed af. Eva Kerkhoven was nog lekker warm na de wedstrijd van dames 1 en nam de eerste 4 punten van de wedstrijd voor haar rekening. Ondanks dat de thuisploeg de verdediging slechts op de eigen helft uitvoerde had Leiderdorp het moeilijk. Met veel balverlies lieten ze de thuisploeg enkele mooie fastbreaks lopen en de stand liep gestaag op. Het was op een gegeven moment de vraag of Leiderdorp nog zou score in het eerste kwart. Dit bleek niet het geval en de eerste pauze kwam bij een 23-0 stand.

Het was niet onsportief bedoeld maar de Maassluise meiden stelden zich ook in de 2e periode als doel om Leiderdorp zo lang mogelijk van een score af te houden. Zelf bleef het met ogenschijnlijk flegmatisch spel flink doorscoren. Anysa Moelker nam de rol van Eva Kerkhoven onder het bord goed over en scoorde makkelijk. Het eind van het 2e kwart naderde en bij 47-0 kregen de bezoekende meiden dan eindelijk een dik verdiende score. Weliswaar gebeurde dit vanaf de vrije worplijn maar de hatelijke nul was bij de rust verdwenen (47-1)

Na de pauze bleef de Green Eagles verdediging weer 8 minuten lang gesloten. Er was een misverstand en een blunder van de scheidsrechter voor nodig om de score van de bezoekers op 3 te brengen maar toen stonden de Eagles al op 68.

Bij 72-3 begon de laatste periode en de thuisploeg miste de motivatie om de score naar de 100 op te voeren. Leiderdorp scoorde nog 2 keer en de eindstand werd bepaald op 88-7. Leiderdorp speelde beter dan de stand doet vermoeden maar had veel pech met de doelpogingen. De Green Eagles waren technisch beter, groter en sneller. Jammer dat de basketbalbond er niet in slaagt om de meiden in een sterkere competitie in te delen. Eva Kerkhoven scoorde vandaag 26 punten, Anysa Moelker 22. Ook Josje Ruinard (16) en Gabriëla Uitterlinden (14) eindigden in de dubbele cijfers. Danica Iqnjatovic speelde een goede wedstrijd en Fatma Dutar en Randa Basheer zagen de andere kant van de medaille na de nederlaag van u16.