Verwacht verlies voor VU16 in uitwedstrijd

VOORBURG – Zonder Josje Ruinard en Lone Brandon was verlies al ingecalculeerd tegen de nummer 2 van de ranglijst maar dat de Maassluise meiden maar 8 punten zou scoren was onverwacht.

In de eerste periode was al snel te zien dat de mu16 het moeilijk had tegen de meiden van Cobra Nova. Aanvallend liep het voor geen meter bij de bezoekers van het Forum Kwadraat in Voorburg maar verdedigend had men de zaken nog redelijk onder controle. Met een score van Dagmar Brouwer werd het eerste kwart afgesloten met een 8-2 achterstand.

Al direct na het begin van het 2e kwart ging de thuisploeg meer scoren en het zelfvertrouwen bij de Eagles verdween evenredig met de Voorburgse scores. De koppies gingen hangen en aanvallend werd zelfs totaal niet gescoord met een 26-2 ruststand tot gevolg.

Na de pauze veranderde er niet zoveel. Door het ontbreken van Josje en Lone moest Fatma Dutar de aanval op gang brengen maar dat lukte niet echt mede omdat er weinig afspeelpunten waren. In de verdediging gaven de Eagles soms wel erg eenvoudig posities onder het bord weg en Cobra Nova liep verder uit tot 50-6 bij het ingaan van het laatste kwart.

Nog 2 punten werden er gemaakt in deze laatste periode tegen 18 van de thuisploeg. Dit leverde een 68-8 eindstand op. Volgende week kans op revanche tegen Grasshoppers een ploeg die de ranglijst momenteel sluit.