Dames 1 start sterk tegen eredivisieploeg CTO

_DSC3976MAASSLUIS – Deze zaterdag stond er een mooi affiche: Green Eagles dames 1 mocht voor de beker tegen eredivisieploeg CTO Amsterdam. Een mooie wedstrijd op zichzelf, maar ook heel interessant om te kijken wat er tegen zo een ploeg mogelijk is.

De voorbereiding op de wedstrijd was goed en dat kwam gelijk terug in de start van de wedstrijd. Vanaf de gewonnen sprongbal speelden Green Eagles het eigen spel. Waar in de aanval met veel durf gespeeld werd, kwam ook de verdediging tot zijn recht. Passes werden moeilijk gemaakt, rebounds waren goed verzorgd, en het tempo vanuit de verdediging was prima. Ook nu bleek weer dat de dames veel hebben geleerd. Waar in het begin van dit seizoen veel moeite was tegen presses, speelden de dames dit prima uit en er werd zelfs veel uit gescoord. Het eerste kwart werd dan ook 24-14 gewonnen. Alle dames speelden sterk, en ook Eva Kerkhoven speelde zeer sterk, en dit tegen een eredivisieploeg!

Het tweede kwart bleef goed, al wist CTO nu wel meer het net te vinden. Daisy Otto liet zich ondanks haar blessure gelden in beperkte minuten, Jolien van Baalen knalde een mooie driepunter raak en Roos Jordans, Fleur van Baalen, Veerle van Baalen en Renate Warffemius bleken moeilijk te stoppen. En dat is hoe het moet. Niet twee speelsters maar meer en meer speelsters met echte dreiging. Bij rust was er een goede en verrassende 37-38 stand.

_DSC4031De meiden uit Amsterdam kregen duidelijk lange instructies in de rust en de Eagles liepen na een goede rust periode geconcentreerd warm. De tweede helft startte en het begin leek goed. Bij 44-48 kreeg CTO echter wel de overhand in het spel. Dit was halverwege het derde kwart. De vermoeidheid leek iets toe te nemen bij het door blessures wat klein team in aantal van de Green Eagles. Enkele verkeerde passes werden gelijk afgestraft en CTO sloeg inderdaad toe door op 16 punten voorsprong te komen.

De dames uit Maassluis herpakten zich echter knap, en ondanks dat het niet zo goed meer was als in de eerste helft, werd er beter gespeeld. Het gat bleef tien minuten ongeveer gelijk. Halverwege het vierde kwart sloeg de Amsterdamse formatie echter definitief toe. Enkele speelsters van de Eagles werden gepasseerd door hun tegenstanders of één tegen één uitgeschakeld. Helaas liep de score hierdoor naar 55-85. Wat zeker de eerste 25 minuten van de wedstrijd niet weerspiegeld.

Al met al was het voor het Maassluise Green Eagles een mooie pot, waar wellicht een stunt in had gezeten. Er is in ieder geval heel veel geleerd tijdens de wedstrijd. Roos Jordans leidde het team met 16 punten en vooral een hele goede eerste helft letterlijk. Veerle en Fleur volgen met beide tien punten.

Komend weekend mogen de dames uit tegen Cangeroes Utrecht. We kijken nu al uit weer verder te spelen!

Tot slot: Publiek bedankt voor de grote opkomst. Het was een heerlijke sfeer om in te spelen.