Meisjes onder 16 winnen ruim

VOORSCHOTEN – Nog altijd zonder Lone Brandon maar weer met Josje Ruinard herstelden de meiden van onder 16 zich van 2 recente nederlagen. Tegenstander was “The British School” spelend onder de naam Grasshoppers en er werd gespeeld in Voorschoten.

Even leek het er op dat het vroege aanvangstijdstip (10.00 uur) de Eaglesploeg parten speelde maar toen Dagmar Brouwer de score had geopend viel, de dit keer roze wedstrijdbal, regelmatig door het netje. Josje Ruinard strooide met mooie passes en scoorde zelf regelmatig. Ook de meiden van The British School (13 stuks)scoorden ogenschijnlijk makkelijk waardoor de periodestand 10-16 werd.

Met telkens 1 speelster op de spelersbank, de Eagles waren slechts met 6 meiden, verliep ook het 2e kwart voorspoedig. Onder de uitstekende leiding van 2 gerenommeerde scheidsrechters” Hoek en Schadde van Dooren” liep de Eaglesploeg steeds verder uit. Sanne Lijnse en Debora Cana scoorden mooi en toen ook Jacky de Wit 2 perfecte vrije worpen afleverde waren alle speelsters in dit kwart tot scoren gekomen. Bij 21-36 werd er met een voldaan gevoel gerust.

Na de pauze voerden de bezoekers de voorsprong in eerste instantie op tot 21-46 met scores van Josje Ruinard, Fatma Dutar en Debora Cana. In de laatste 5 minuten was het de thuisploeg welke domineerde met een 33-50 tussenstand tot gevolg en nog 10 minuten te gaan.

Tot 38-50 kwam The British School nog terug. Fatma Dutar scoorde hierna 3 keer op rij gevolgd door drie mooie afstandschoten van Dagmar Brouwer waarna de wedstrijd was beslist. Josje voerde haar score-inbreng in de slotminuten op tot 33 punten. De eindstand werd bepaald op 44-68 en de Maassluise meiden houden hiermee nog steeds zicht op een kampioenschap. Naast Josje kwamen ook Fatma Dutar (14) en Dagmar Brouwer (12) in de dubbele cijfers.