Vrije worpen

Stefan Satijn winterkampioen

MAASSLUIS – De eerste competitiehelft is ondertussen afgelopen en Stefan Satijn staan nog steeds bovenaan de ranglijst. Stefan was door mij al als favoriet bestempeld maar toch moet hij iedere wedstrijd weer presteren om aan kop te blijven. Dit keer fungeerde hij als playing-coach bij heren 1 en na 2 uit 2 te hebben geschoten hield hij zichzelf wijselijk aan de kant. Geen risico nemen en de kerststop als koploper in gaan. Koen, vorige week binnengekomen, schoot zaterdag ook goed maar dat was in een oefenwedstrijd en telt dus niet mee. Maar als training mooi meegenomen.

Laurens (5 uit 9) nam de 3e plaats over van JD die met 3 uit 6 een mindere dag had en bovendien heel vroeg in de wedstrijd al naar de kant moest. Heren 2 nam in haar wedstrijd ook vroegtijdig afscheid van Ton en Chris maar zij speelden dan ook een thuiswedstrijd. Toch mochten de mannen zelf ook nog 24 vrije worpen nemen waarvan Hans vd V er maar liefst 10 in opdracht van zijn zwager mocht nemen. Hij schoot er 5 van in waardoor hij zijn rentree op de ranglijst maakt op plaats 11. Hiermee staat hij, hoe bestaat het, op precies hetzelfde percentage als “beste vriend ”Harry.

Dames 1 schoot zaterdag opvallend goed. De dames van Jeroen kwamen voor het eerst sinds tijden weer dik boven de 50% uit. 56,4% om precies te zijn en dat was nog veel meer geweest als Nienke niet had geschoten want zij schoot 0 uit 6 en keldert van plaats 5 naar 10. Fleur schoot uit haar slof met 7 uit 11 en stijgt met stip 3 plaatsen. Roos spande de kroon met haar 16 verdiende pogingen waarvan er 11 in gingen. Renate ten slotte maakte er 3 van de 4 en ook zij stijgt.

De oplettende lezer ziet Tom weer in de top 10 terwijl hij niet speelde. Dit wordt veroorzaakt door een kleine hertelling (zeker met smeergeld zullen mijn criticasters zeggen).

Heren 1 schoot het best van de spelende teams. Helaas in een zeer slechte wedstrijd kwam Jeroen uit op 3 uit 5 maar dit is niet genoeg om de ondergrens van 20 pogingen te halen. Rik deed het ook goed met 4 uit 6. Hij blijft desondanks op plek 9. Marcel blijft als 1 van de weinige op 100% staan. Ook nu gingen er weer 2 in maar hij heeft er nog steeds niet genoeg pogingen voor een onaantastbare koppositie.

Heren 4 speelde een uitwedstrijd in Rotterdam en mocht 23 vrije schoten nemen. Veelnemer Kevin G. nam er 14 en voelde zich ‘terecht’ schuldig aan de drie punten nederlaag van zijn team omdat hij er 10 miste. Ook Floris had dit boetekleed aan kunnen trekken met 0 uit 3.

Tot zover de resultaten halverwege de competities. Komen er nog verlate sheets binnen dan nemen we deze mee in de 2e helft. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar. Let bij uw goede voornemens op de vrije worpen!

Schermafbeelding 2015-12-30 om 19.17.37