Wedstrijdverslagen

MU18 pakt eerste winst in de 1e klasse

MAASSLUIS – Na vorige week een leerzame wedstrijd tegen New stars gespeeld te hebben kwam Klipperstars, de Nieuw Lekkerlandse U18 formatie op bezoek. Een team dat winter kampioen in tweede klasse geworden was en meer dan 30 wedstrijden ongeslagen.

Dus was het advies aan de jonge adelaren om deze tegenstander niet in hun normale doen te laten komen.

We starten na de tweede score direct met een press, deze was tegen de dames 1 op dinsdag nog geoefend om de knelpunten nog eens te bekijken die we in de vorige wedstrijd tegen kwamen.

Om de klipperstars te verslaan hadden we lange adem nodig, gelukkig was de bank gevuld met zeer gemotiveerde spelers.

In het begin wilde de aanvallen nog niet lopen, we maken het veld nog steeds te klein door bij de eerste akties al naar het bord te willen, jammer want alle verdedigers staan dan nog goed. En ja dan ben je de bal ook sneller kwijt als je tegen 3 man alleen naar het bord wil .

We sluiten eerste kwartaf met 19-15.

Met wat meer nadruk om meer te rebounden en vooral meer te bewegen als forwards gaan we goed door in het tweede kwart, we blijven de press hanteren en op de kop in de zone moet hard gewerkt worden om de tegenstanders geen makkelijk schot te laten nemen, want tijdens het warm lopen werd wel duidelijk dat ze van alle hoeken en standen raak gingen !

Bijna iedereen komt de eerste helft tussen de lijnen, wat fijn is dat ook spelers die van de bank af komen

hun steentje bijdragen in de score. Sebastiaan oefent op drietjes en denkt bij zijn eerste bal contact, schieten, en bam via het bord raak. Een goed teken dat spelers met zelfvertrouwen van de bank komen.

Langzaam gaat de press beter en word er ook meer turnovers geforceerd. Klipperstars komen wel eens door de press heen en gelukkig zijn de meeste nu ook wel zover om dan geen fouten te maken maar wel de bal te verdedigen en snel terug te komen.

we gaan de pauze in met 37-25 stand.

In de kleedkamer even de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet.

Gelukkig blijven we gefocused in het derde kwart en de blijven we de overhand houden en dicteren wij het spelletje zoals vooraf gehoopt. Bij de Klipperstars is zo nu en dan irritatie en kunnen maar geen vuist maken tegen de press. Apart dat je al zolang niet verliest zoals deze tegenstander, en je zelf geen press of press breaker in je play book hebt staan….. ,althans niet geprobeerd

Wat bij de adelaren te prijzen is dat ze de leerstof uit het eerder seizoen op pakken. De leerstof moest vaak op harde wijze en geregeld met verlies verkregen worden. Maar de herkenning is er bij vlagen en dat is leuk voor een coach om te zien.

Er word voor veel ballen gestreden wat Beau o.a een blauw jukbeen oplevert. Maar door het strijden lopen we verder uit naar een 60-40 stand.

De aanval loopt bij vlagen beter, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. We wisselen wat meer door buiten de vaste routine en gaan de laatste minuten door in een man to man verdediging. Daar zie je dat de Klipperstars best lekker kunnen ballen en de supporters van beide partijen hun team nog even flink ondersteunen.

Refs, Reuvers en Mak floten duidelijk en lieten mannelijk spel toe.

We eindigen deze pot met 70-53 stand, prima gewerkt, 3 kwarten met druk naar voren gespeelt bijna iedereen gescoord en niet onnodig in fouten last gekomen. Wederom een super percentage vrijeworpen, 80% raak maar liefst !

Verassende topscoorder, Yorel 13 pnt Ft 1/2, Tom 11 pnt Ft 3/3, Frenk 10 pnt , Koen 9 Ft 3/4, luuk 9 (1x3pnt), Beau 6 pnt, Sebastiaan 5pnt (1x3pnt), Erdem 4 pnt, Dave 3pnt Ft 1/1.

 

Aanstaande zaterdag vrij, de week erop thuis tegen Grasshoppers. Coach gaat wel scouten in Nieuw lekkerland waar de Klipperstars tegen Crackerjacks spelen die de jongen adelaren over een week of 3 tegenkomen in een uitwedstrijd in Amerfoort.