Under 12 zegeviert na spannend slot

MAASSLUIS – Na de leerzame nederlaag van vorige week speelde Green Eagles U12 de eerste thuiswedstrijd van deze competitie. Lokomotief Rijswijk was gedegradeerd na de eerste seizoenshelft waar wij twee klassen moesten promoveren om deze tegenstander tegen te komen. Hadden wij vorige week met 20 punten verloren, Lokomotief had met 50 punten verschil gewonnen. Zonder Merel en de zieke Sanna traden we aan met zijn twaalven. Nadat Lokomotief de score opende, scoorde Tim als eerste Eagle waarna Rami en Pim volgden. Een 6-2 eindigden voorsprong; zou een overwinning mogelijk zijn? In de tweede periode hielden we stand dankzij veel intercepties van Jarno en goed verdedigend werk van Emre en Lars. De volgende periode werd de veelvuldig vrijstaande Ranya gevonden en leidde een drive naar de basket van Pim tot een score. Dat was des te knapper was omdat hij daarbij een persoonlijke fout mee kreeg.

Goede scores van Gene en Jarno in de volgende periode zetten de ruststand op 16-7 voor ons. In de rust werd erop gehamerd dat de wedstrijd hiermee nog niet gespeeld was. Dat bleek ook gelijk na 3 scores van Lokomotief. Rebounds van Ranya en de sterk spelende Pepijn beperkten het verlies tot 3-6 in de 5e periode. Ook de volgende periode werd met 3-6 verloren, ondanks dat Rami veel intercepties had door steeds de goede plek uit te kiezen. Een score van Gene in de laatste minuut hield ons nog op een kleine voorsprong, want Lokomotief was tot 3 puntjes genaderd. De 7e periode was memorabel. Lars zette zijn tegenstander steeds gelijk al klem op de eigen helft en elke losse bal was een prooi voor hem. Eén zo’n steal kon hij, halfzittend op de grond tussen twee verdedigers, perfect bouncen naar de vrijstaande Ranya die dat beloonde met een score. Ook mooi om te zien was hoe Rik zich vrij pivoteerde, zijn tegenstanders een pass verwachtten en Rik deze onoplettendheid afstrafte met een lay-up.

Met een voorsprong van 8 punten gingen we de laatste periode in. Lokomotief gaf echter niet op. Elisa had verdedigend haar tegenstander de vorige perioden steeds knap op nul punten gehouden. Nu kwam hij er handig wel twee keer door en wist te scoren. Nog een score van Lokomotief, een benutte vrije worp en nog steeds geen scores van de Eagles. De voorsprong was inmiddels geslonken tot slechts 1 punt. Tot aan dat moment had Bryce geen geluk met zijn rebounds en doelpogingen, maar in de ‘money-time’ wist hij zijn punten aan te tekenen met een score vanuit de bucket. Geconcentreerd speelden we het restant van de wedstrijd uit en zo hadden we onze eerste overwinning in deze klasse! Jarno en Ranya waren de topscorers met elk 6 punten.