Vrije worpen

Jongens Under 18-1 schiet 80%

MAASSLUIS – In de vrije worpcompetitie was de collectieve prestatie van de jongens onder 18-1 opzienbarend. Niet alleen werd er een goede, en gewonnen, wedstrijd gespeeld ook vanaf de vrije worplijn werd er bijzonder goed gepresteerd met 8 uit 10. Koen verstevigt zijn 2e plaats hiermee (3 uit 4) en ook Tom deed het goed met 3 uit 3. Hij zit echter nog even in de wachtkamer met 1 genomen vrije worp te weinig. Ook de rest van u18 moet meer gaan schieten om vermeld te worden.

Weinig veranderingen in het klassement. De top 5 blijft geheel ongewijzigd omdat hier nauwelijks werd geschoten. Zelfs Koploper Stefan S kwam niet in actie mede door het feit dat zijn tip-in, volledig onterecht, niet als scoringspoging werd beoordeeld.

Na de top 5 schuiven de meesten een plaatsje op omdat Guido wegviel uit de lijst. Ook Kevin de K ontbreekt nu. Nieuw is Colin, binnen op plaats 19 en daarom bestaat het klassement nu 24 namen.

Bas en Colin schoten bij u14-1 beide 8 keer en allebei scoorden ze er 2, achteraf net genoeg voor een overwinning met 1 punt. Hoe bedoel je “vrije worpen zijn belangrijk”. Teamgenoot, en matchwinnaar, Lone blijft onderaan met 16,7 %. Zij heeft echter het minimum van 24 schoten en zal misschien wel haar best doen om zaterdag (ze heeft 2 wedstrijden) niet te gaan schieten om zo de laatste plaats te verlaten. De coach zal er echter alles aan doen om dit te voorkomen. Met andere woorden bij een “T” van de tegenpartij…. Lone naar de lijn!

Heren 1 schoot 13 uit 25. Marcel kreeg zelfs in de slotfase 4 vrije worpen met dank aan de “stop the clock” van de tegenstanders en Rik schoot 2 keer perfect evenals Richard die nog steeds beweerd de competitie te gaan winnen. Hij staat pas op 15 pogingen en zal dus wel weer pogingen van teamgenoten gaan “pikken”. Frank schiet nog steeds goed (3 uit 4) maar staat ook pas op 15 pogingen.

Het sheet van de uitwedstrijd van heren 3 kwam uit handen van Kevin G. Met de toevoeging dat hij zelf weliswaar niet zo goed had geschoten (3 uit 6) maar dat hij sportief genoeg was om mij het sheet te geven. De waarheid lag echter een verdieping lager. Concurrent Floris had het nog veel slechter gedaan (3 uit 9) terwijl Alex zelfs 0 uit 2 schoot. Kevin (36,4%) loopt dus uit op Floris (35,8%).

De gegevens van de dames ontbreken tot nu toe en samen met Floris schoot Eva dit weekend weer het meest (4 uit 9). Hiermee is alles over ons vrije worp presteren volgens mij weer gezegd. Hopelijk komend weekend meer spektakel.

Schermafbeelding 2016-01-30 om 15.54.54