Vrije worpen

Eva 16- en Harry 11 pogingen in vrije worpcompetitie

MAASSLUIS – Als jullie de ranglijst bekijken zie je nauwelijks verschuivingen. Toch is er in de categorie “wie schiet het meest” wel iets gebeurd. Eva kwam maar liefst voor 16 vrije worpen naar voren. De oorzaak lag ik het feit dat haar teamgenoten zelf niet de moeite namen (lees mijn verslag van de mu18 wedstrijd). Bij Harry lag het iets anders, die werd gewoon steeds goed vrij gespeeld door zijn ploeggenoten. Een ander verschil tussen deze 2 veelnemers is dat Eva nog wel acceptabel schoot (50%) terwijl Harry duidelijk minder op dreef was met 27 %. Toch worden de meeste vrije worpen nog gemaakt door Stefan K.(99). Hij voelt de hete adem van Roos (97) echter in de nek en de verwachting is wel dat Stefan zaterdag gewoon ook met heren 2 mee doet om zijn productie op te voeren want deze titel wil hij wel graag hebben!

Stefan S blijft aan de leiding met Koen op plaats 2. Hier geen wijzigingen. De nummer 3 (Laurens)zag zijn percentage zakken vanwege zijn 1 uit 4 en ook de nummer 4 (JD) schoot slechts 2 op 6.

Bij de dames zijn er aardig wat pogingen bijgekomen omdat ook de gegevens van vorige week bekend werden. Roos had er zin in. Vorige week met 7 uit 12 en nu tegen Baros 5 uit 7. Renate, 2 uit 4 en 2 uit 6, zag zich op de ranglijst gepasseerd. Iedereen in en rond dames 1 wacht met spanning op de ranglijstentree van Daisy. Vorige week goed voor 5 uit 6 en dit weekend 4 uit 4. Ze is de 20 pogingen ondertussen gepasseerd maar haalt de limiet nog niet. Dit geldt overigens ook voor Suus, Jolien en Veerle .

Bij heren 2 waren er 3 perfecte uitvoeringen van Kevin de K. Helaas komt hij nu nog 1 poging te kort.

Richard heeft nog steeds ambities en inderdaad is hij bezig om op alle mogelijke manieren vrije worpen te verzamelen. Zaterdag “kocht” hij er 2 van Kees. Na te zijn getorpedeerd bleef de veteraan liggen, beet op zijn lip en moest vanwege een beetje bloed naar de kant waarna Richard zijn 2 vrije worpen verzilverde. Een zeer waarschijnlijk vooropgezette actie. Wij van de vrije worpcompetitie betreuren dit natuurlijk. We zijn er bij en kijken er naar maar kunnen er reglementair niets aan doen. Voorlopig komt Richard nog dik te kort om te worden gerangschikt. Frank zit in dezelfde positie als zijn coach. Hij schoot zaterdag weer 3 op 3 en zou zo op plaats 1 binnenkomen als hij aan de minimale eis van 26 pogingen zou voldoen.

Onderin valt Lone even weg er daarom hebben we een nieuwe lijstduwer. De eer is vooralsnog aan Bas. Fatma, Stijn (2 uit 6 zaterdag) en Colin (3 uit 8 tegen Cady) staan echter op schotafstand.

Tot slot nog een eervolle vermelding uit de u12 wedstrijd. Pim schoot 4 uit 4!

Schermafbeelding 2016-02-03 om 19.35.31