Vrije worpen

U14 en VU18 missen 55 keer, wie traint deze teams?

MAASSLUIS – De teams van de u14 en de meiden u18 presteerden het dit weekend om 55 vrije worpen te missen. Is de druk van onze populaire competitie te groot of moet de trainer van deze teams eens worden aangesproken op de prestaties van zijn pupillen? Wij van de Vrije Worp Commissie laten het voorlopig maar over aan de Technische Commissie maar percentages van 41% (vu18), 20% (u14-1) en 12,5 % (u14-2) zijn natuurlijk veel te laag.

Bij de meiden u18 (winst) en u14-2 (verlies) heeft het geen invloed gehad op het resultaat maar de u14-1 had de wedstrijd gewoon gewonnen als men de vrije worpen met 75% had geschoten. Heren 2 schoot dit weekend het best van de 9 teams in actie. Namelijk 65,6% en won de wedstrijd. Ook ju18-1 won en schoot 50%.

Individueel viel het optreden van Stefan K natuurlijk op. Om de meest nemende Eagle te blijven deed Stefan weer eens, zoals al door ons voorspeld, mee met heren 2 met dank aan Michiel die zijn fluittaak niet alleen overnam maar ook ome Goof nog eens 9 vrije worpen liet nemen. Hij deed het met 6 treffers niet eens slecht en stijgt weer een plekje in het klassement. Toch had het niet veel gescheeld of hij had verrassende wijs niet bovenaan het “veelnemersklassement” gestaan. Eva mocht namelijk weer 21 vrije worpen nemen. Dat ze daar niet tevreden was over haar prestatie was aan haar lichaamstaal duidelijk te zien. Toch viel het blijkbaar mee want ze staat nog steeds op 43% in het klassement.

De beste prestatie kwam van Stijn bij heren 2 met 4 uit 4. Hij ontworstelt zich hiermee uit de staart van het klassement. Stefan S kwam niet in het veld maar blijft de koploper. Koen nadert echter beetje bij beetje. Dit keer schoot hij 3 uit 4. Nog 1 keer een 4 uit 4 van Koen plus een foutje van Stefan en we hebben een nieuwe koploper.

Laurens speelde ook niet maar blijft op het podium. JD verstevigde zijn 4e plaats met een 6 uit 9. Binnen de top 10 zien we een stijging van Hans vd V. naar plaats 8. Hiervoor was een 2 uit 3 genoeg, zo dicht zit de middenmoot op elkaar.

Onderin zien we 4 pupillen van coach Keijzer. Colin (1 uit 4 tegen Leiderdorp), Fatma (kwam niet in actie omdat er weer eens een zus van een nicht van een oom trouwde)en Bas (0 uit 4 en weinig speeltijd vanwege foutenlast) zijn blij met de terugkomst van Lone. Zij schoot zich met 6 pogingen, waarvan 1 raak, weer met lantaarn terug in de ranglijst.

Van de niet geklasseerde waren Wouter (0 uit 6), Sander (1 uit 6), Joshua (1 uit 4) en Sanne met 0 uit 2 (allemaal spelers/speelsters van coach Keijzer), niet op dreef. Yorel haalde met 0 uit 3 het percentage van u18-2 omlaag ‘gesteund’ door Remco met 0 uit 2. Hetzelfde deden Tom bij u18-1 met 0 uit 4 en Harry met 1 uit 5 bij heren 2. Dieljumee tenslotte stormt na 2 wedstrijden al richting ranglijst. Tegen Leiderdorp met slechts 2 uit 10. Dus de vraag is niet of hij binnenkort in de ranglijst staat maar op welke positie. Lone wacht in spanning af.

1102