Vrije worpen

Stefan Satijn wankelt en Lone nadert Bas

MAASSLUIS – Koploper Stefan S. kwam in de wedstrijd tegen BOB niet op de vrije worplijn. Daardoor blijft zijn percentage weliswaar ongewijzigd maar de minimumlimiet dreigt nu wel. Hij staat op het minimum van 30 pogingen. Koen blijft op plek 2 ondanks zijn 2 missers bij u18. De nummers 3 en 4 op de ranglijst wisselden van plek. Laurens had een slechte dag gezien zijn 0 uit 3. JD profiteerde met 4 uit 4. Ook in de subtop waren er verschuivingen. De veroorzakers waren vooral Renate (6 uit 14) en Rik (3 uit 3). Rik steeg naar plaats 6 en Renate zakt naar 9.

Onderin is Lone vast van plan om de rode lantaarn te overhandigen aan diegene die zich daarvoor meldt. Zelf schoot ze 1 uit 2 en haar percentage steeg gelijk meer dan 2 %. Bas daarentegen vierde met zijn team wel een sensationele overwinning tegen koploper DAS maar schoot 7 keer mis en slechts 1 keer raak. Hij zakt in percentage 2,1% en komt langzaam in het schijnsel van……….

Van de overige nemers valt Sander op. Hij speelt nu in 2 teams en gaat hard naar de minimale eis met 9 schoten. 1 uit 4 bij u14-1 en 1 uit 5 bij u14-2 en daarom is hij ook 1 van de prooien die Lone in het vizier heeft. Ook Sermed met 0 uit 2 zou binnenkort in beeld kunnen komen. Suus (3 uit 3) en Roos (2 uit 2) faalden niet. Ook Marcel schoot 2 uit 2 maar staat op slechts 13 pogingen. Harry schoot ook 2 uit 2 en zijn maat Hans 4 uit 7. Sanne 1 uit 5 en Pim 1 uit 6 schoten redelijk veel. Over de veelnemers gesproken dacht Stefan K zijn koppositie te behouden. Hij schoot namelijk 14 keer tegen BOB, met 2 belangrijke scores in de laatste fase, tegen slechts 12 schoten van Eva bij de meiden u18. Echter op zondag kreeg Eva nog speeltijd bij dames 1 en daar nam ze de leiding in het veelnemersklassement door 4 keer te schieten.

Dit verslag schrijf ik een beetje laat en de reden ligt in het feit dat heren 3 als enige ploeg nog op zaterdag 20 februari in actie kwam en wel in een uitwedstrijd bij Rotterdam Zuid. De ringen in sporthal de Enk werken niet altijd mee en de verwachting was dat er enkele percentages bergafwaarts zouden gaan. Dit viel achteraf erg mee. Alleen Kevin G voldeed aan mijn verwachting toen hij, tot zijn eigen afgrijzen, slachtoffer werd van een ‘stop de klok’ actie van RZ en 2 maal miste. Kevin de K. schoot zich met 3 uit 6 weer terug op de ranglijst (plek 12) en Guido was met 4 uit 4 zelfs erg goed op dreef. Hij komt nog 4 schoten te kort om binnen te treden in de top 5!

Nu even vakantie dus alle tijd om te oefenen.

Schermafbeelding 2016-02-22 om 20.36.29