Vrije worpen

Nieuwe koploper in vrije worpcompetitie

MAASSLUIS – De enige die na dit weekend uit de ranglijst weg viel vanwege te weinig pogingen was juist onze koploper Stefan Satijn. Het gevaar loerde natuurlijk al en Stefan heeft vrijdagavond echt zijn uiterste best gedaan om op de lijn te komen maar alle klappen die hij kreeg werden door de heren scheidsrechters niet gehonoreerd met vrije worpen. Het gevolg is dat Koen nu de ranglijst leidt. Met zijn 2 uit 3 tegen de Grasshoppers hield hij zijn percentage niet alleen op peil (65,9%) maar ook passeerde hij de magische grens van 40 pogingen waardoor hij zeker is van een definitieve klassering in het eindklassement. Mocht Koen zich blesseren (is in het verleden nog weleens gebeurd )of om een andere reden niet meer gaat schieten dan wordt het voor de concurrentie nog een hele kluif om hem te achterhalen. De nummer 2 momenteel “JD ” staat al op ruime achterstand terwijl nummer 3 “Laurens“ met een knappe 5 uit 6 toch maar 2 % steeg.

Met spanning kijken we dus niet alleen uit naar de terugkomst van Stefan S maar ook naar potentiële nieuwkomers zoals oud winnaar Richard die na zijn 1 uit 1 bij heren 1 er bij heren 2 ook nog eens 4 uit 5 in schoot. Hij staat nu op 24 pogingen maar met dit tempo zijn er nog kansen. Ook Jeroen (2 uit 4 tegen Tantalus) komt er aan (26 pogingen). Mike schoot maar liefst 3 uit 9 bij u14-1 en staat op 25 pogingen terwijl Diel na 4 wedstrijden ook al op 24 staat. Hij vijzelde zaterdag zijn percentage flink op dankzij 4 uit 6. Sander staat zelfs op drempel van klassering met 31 pogingen.

Stefan K schoot met heren 1 en 2 totaal 16 keer en nam flink afstand van een geblesseerde Eva in het veelnemersklassement. Omdat “Goof” er ook nog 10 in schoot is hij ineens de sterkste stijger op de ranglijst van 15 naar 10. Grootste daler echter was Kevin de K. (0 uit 2 tegen Sparta en 0 uit 6 tegen Roba). Andere noemenswaardige prestaties zijn die van Michiel (3 uit 5) en Hans vd V. Hij schoot op de moeilijke borden in sporthal de Enk 5 uit 8 en stijgt gelijk naar een top 5 klassering. Bij u18-1 was het optreden van Tom en Yorel niet best, beide 0 uit 4. Josje schoot wel 27 punten binnen in de wedstrijd van mu18 maar op de lijn slechts 3 uit 8. Floris deed het echter nog slechter met 2 uit 8.

Komend weekend kijken we dus met spanning of Stefan S. 4 vrije worpen mag nemen in de thuiswedstrijd tegen Agathos om zo zijn koppositie weer terug te pakken. Overigens krijgt bijna iedereen een kans op verbetering want, op u18-2 na, spelen we allemaal.

Schermafbeelding 2016-03-10 om 22.33.55