Vrije worpen

Stefan is terug aan de kop van de ranglijst

MAASSLUIS – Een sterke wedstrijd van Stefan S tegen Binnenland vanaf de vrije worplijn brengt hem terug aan de kop van de ranglijst. Hij schoot 6 uit 7 en werd nog een beetje geholpen door een tegenstander die in de laatste minuut nog tegen een “D” opliep. Het siert coach Richard dat hij concurrent Stefan zijn resultaat hiermee liet opvijzelen. Guido verdedigde zijn 1e plaats ook nauwelijks want hij miste 2 keer bij heren 3. Zijn reactie was laconiek want hij is er van overtuigd dat de resterende 4 wedstrijden van heren 3 genoeg mogelijkheden geven om alsnog de definitieve winst te pakken. Stefan moet er in ieder geval ook nog voor zorgen 1 poging te krijgen om zo de minimale 40 vrije worpen te halen. Het lijkt in ieder geval tussen deze 2 mannen te gaan of er moet nog iemand uit het niets komen. Laurens en Koen laten steken vallen en lijken kansloos net als JD die plotseling vertrokken is naar het noorden.

De kop van mijn vorige verslag luidde: “ Marloes, Veerle en Suzanne komen er aan”. Nou, dat kan nog steeds maar de gegevens van de wedstrijd tegen Grasshoppers zijn niet binnen gekomen dus dat beloofd niet veel goeds.

Dat de geblesseerde Nienke weg viel uit de rangschikking was onvermijdelijk maar naast de teruggekeerde koploper is ook Dieljumee nu opgenomen in de ranglijst met 14 uit 38. Best knap omdat hij dit realiseerde in slechts 6 wedstrijden.

Onderaan wordt het spannend. Wie gaat er dit seizoen aan de haal met de rode lantaarn? Lone staat vrij sterk op de laatste plaats maar heeft maar 36 pogingen achter haar naam. Bas en Colin zullen zaterdag waarschijnlijk veel ballen in de handen van Lone gooien in de hoop dat de scheidsrechters (Maikel en Kevin G) haar minimaal 4 vrije worpen laten nemen. Zo niet dan zijn er nog 3 wedstrijden voor Lone maar anders gaat de strijd ogenschijnlijk tussen Bas en Colin hoewel ook Fatma en Sander nog mee doen. Sander schoot bij u14-2 drie uit tien en hij was hiermee bijna de veelnemer van het weekend. Baas boven baas was dit keer echter “Robin”. Maar liefst 19 keer mocht de jonge Wildeman schieten. Dit gebeurde natuurlijk niet in een thuiswedstrijd maar de scheidsrechters in Oud-Beijerland waren hem goed gezind. Hij scoorde er 7 maar u vindt hem nog niet in het klassement. Ook Remco mocht veel schieten bij BOB namelijk 9 maal waarvan 4 raak. Maikel miste 5 keer maar dit had gelukkig geen gevolgen voor het team want de mannen van Koen en Poul pakte de winst met 2 punten verschil.

Kevin G en Floris bakten er weer niet veel van. Floris schoot 3 uit 7 en Kevin leek in gedachten al bij zijn vriendin (2 uit 8).

Zaterdag as dus enkele belangrijke wedstrijden met als belangrijkste vraag of Stefan er in slaagt die ene worp te bemachtigen.

Schermafbeelding 2016-04-10 om 16.46.56