Vrije worpen

Vrije worp competitie lijkt beslist. Wie kan Stefan nog achterhalen?

MAASSLUIS – De Vrije Worp Competitie lijkt met nog 2 weekenden te gaan beslist. Stefan S slaagde er in de uitwedstrijd tegen Punch niet alleen in de benodigde 40 pogingen te halen maar met 4 uit 4 schoot hij zijn percentage zelfs naar boven de 80 %.

In de nieuwe stand zijn de laatste 2 wedstrijden van dames 1 verwerkt. Suzanne schoot daarin twee keer 5 maal en kwam daarmee niet alleen binnen op de ranglijst maar is ook zeker van een eindklassering met 40 pogingen. Hoog staat ze niet, zelfs net iets onder Fleur die 2 uit 4 en 0 uit 2 schoot. Veerle schoot 4 uit 4 tegen de Uilen en staat op 35 pogingen. Dus 5 te kort voor een vooraanstaande plek in het klassement. Alle ballen op Veerle in de laatste 2 wedstrijden zou ik zeggen want na de winst van Willeke in de afgelopen jaren staat er nu geen enkele dame in de top 5.

Ook 2 sheets van heren 3. Na mijn kritische uitlating in het vorige stukje over de heren Floris en Kevin G lijkt de eerst genoemde zijn leven te gaan beteren. Met 3 uit 5 tegen Leerdam en 6 uit 10 in de dinsdagavondwedstrijd tegen RZ is hij hard op weg om concurrent Kevin G te achterhalen. Deze schoot uit voorzorg niet tegen Leerdam en miste 2 keer tegen RZ. Toen zag je hem in de slotfase even snel hoofdrekenen “ik heb nu 0 uit 2,is totaal 41 uit 104, Floris schiet nu 6 uit 10 en zaterdag ook al 3 uit 5, dat is 9 uit 15 is 60%,….. shit nu komt hij wel erg dicht bij, ik moet wat doen”. Vervolgens ging hij kamikaze 1 tegen 5 naar het bord en warempel hij werd beloond met 2 maal waarvan hij er 1 in schoot en nu nog nipt boven Floris op de ranglijst staat. Ook Kevin de K, doet nog mee in de interne heren 3 competitie want hij (4 uit 6 dit keer) nestelt zich nu precies tussen de beide kemphanen in.

Aan de top van het klassement lijkt Koen bevroren op plek 2. Guido heeft nog ambities hoewel plaats 2 het hoogst haalbare lijkt. JD kijkt vanaf zijn nieuwe schip angstvallig naar de prestaties van oa Laurens (5 uit 8 tegen Punch) en of hij echt finisht op plaats 4

Kommer en kwel bij de u18-2. Niet alleen werd de belangrijke wedstrijd tegen Jump verloren ook de vrije worpen werden desastreus genomen. Erdem tekende voor de enige treffer uit 14 pogingen. Robin schoot er 5 mis en komt nog net een aantal pogingen te kort om gerangschikt te worden. Voor hem misschien gelukkig want met zijn percentage zou hij bij de laatste 5 staan.

Onderin waren er weer 2 gemiste schoten van Lone die daarmee onderaan blijft staan mede omdat ze nog steeds net genoeg heeft geschoten. Spannend is het nog wel want als ze in haar resterende 3 wedstrijden (1x u14 en 2 x mu18) niet meer schiet dan hebben we ineens een andere winnaar van de rode lantaarn. Bas komt hier dan het meest voor in aanmerking gezien zijn 27,1% maar ook Colin is niet kansloos (30%). Onderaan staat het overigens allemaal dicht bij elkaar dus ook Fatma, Sander en Dieljumee zijn nog niet uit beeld voor deze (oneervolle) vermelding.

PS zojuist kreeg ik ook het sheet van de dinsdagavondwedstrijd van heren 1 tegen Baros. Het verslag was al af en om het spannend te houden krijgen jullie deze resultaten pas volgende week. Twee dingen kan ik alvast verklappen. Er komt een nieuwe naam binnen op de ranglijst en de koploper was verre van trefzeker!

Schermafbeelding 2016-04-17 om 13.26.28