Vrije worpen

Misstapje koploper en spanning onderin de vrije worpcompetitie

MAASSLUIS – In het 1 na laatste competitieweekeinde werden er weinig risico’s genomen en toch valt er veel te vermelden.

Zoals vorige week gezegd is het sheet van de midweekse heren 1 wedstrijd nu pas meegenomen in de stand. Opmerkelijk was dat koploper Stefan Satijn 2 keer miste en daarmee direct zijn percentage van 81,4 zag dalen naar 77,9. Dat kan dus hard gaan bij een koploper en daarom nam Stefan in de wedstrijd van afgelopen zaterdag geen enkel risico. Hij stapte in de slotfase zelfs niet naar voren om technische fouten van de tegenstander af te straffen maar liet dit over aan de rest. Luuk schoot er 3 achter elkaar in en dat werd coach Richard te gortig en liet de laatste 2 nemen door Frenk.

Laurens deed dinsdag goede zaken en passeerde met 8 uit 12 concurrent JD op plaats 4. Ook Laurens koos zaterdag eieren voor zijn geld en kwam, volgens mij voor het eerst deze competitie, niet op de vrije worplijn. De nieuwkomer op de valreep dit seizoen is Jeroen. Tegen Baros schoot hij 5 uit 8 en passeerde hiermee de 40 pogingen. Zaterdag was zijn resultaat slechts 1 uit 3 maar hij staat toch binnen de top 10 op positie 7. Dit is net achter pupil Roos (1 uit 2 tegen US) maar nog net voor Josje die goed op dreef was tegen New Stars en met 5 uit 6 stijgt van positie 11 naar 8. Renate was niet op schot in Amsterdam en schoot eerst 4 keer mis om in de slotfase er nog snel 2 te scoren waarmee ze nog net in de top 10 blijft. In de top lijken Koen en Guido tevreden met hun (eind)klassering want beide schoten niet hoewel dat bij Koen kwam door een blessure.

In de middenmoot is de strijd binnen heren 3 nog steeds groot. Floris verprutste zijn goede resultaat van vorige week met een 1 uit 5 tegen Hurricanes. Kevin G gooide er 1 in en stopte direct want hiermee nam hij meer afstand van Floris. Kevin K deed niets en blijf tussen de beide kemphanen in staan. Opvallend in deze regionen is de komst van Dieljumee. Hij ging bij u14-1 weer vaak (te?) onbevangen naar de basket en dit werd door Pa Boelaars beloond met maar liefst 12 vrije worpen waarvan hij de helft verzilverde.

Onderin is de spanning te snijden. Wie wil er nu opgezadeld worden met een rode lantaarn? Lone in ieder geval niet. Zowel met mu18 als met u14-1 weigerde ze nog langer op de vrije worplijn te gaan staan en blijft op die manier op 38 pogingen staan en verdwijnt uit het klassement. De staart bestaat nu uit vijf namen. Sander staat op plek 22 met 32,7 %, Hij schoot niet dit weekend. Op positie 23 staat plotseling Suzanne na haar 0 uit 3 tegen US nu ineens in de gevarenzone met 32,6%. Plek 24 is voor Fatma. Zij durfde wel gewoon te schieten (wat durft zij eigenlijk niet?) en miste 2 keer wat haar op 31,1% brengt. Colin zakt steeds verder weg in het klassement ondanks het feit dat hij al weken niet of nauwelijks meer op de vrije worplijn staat. Hij staan op 25 met precies 30%. Onderaan op dit moment staat Bas. Hij voelde al aan dat Lone niet meer ging schieten en dat hij de laatste positie ging over nemen. Dapper besloot hij er een slotoffensief uit te gooien. Hij kwam tot maar liefst 17 pogingen tegen de Westland Stars en werd hiermee zonder twijfel de veelnemer van het weekend maar…. helaas waren 6 treffers net te weinig. Met 1 score meer had hij de laatste plaats overgedaan aan Colin.

Wat kan er in het laatste weekend nog gebeuren?

Heren 2, Ju18-1, ju18-2 en ju14-1 zijn uitgespeeld. Dit geldt zeer waarschijnlijk ook voor mu18 want Binnenland is niet van plan om te spelen.

De verwachting is dat de vrije worpen bij heren 1 niet genomen gaan worden door koploper Stefan (hij is nu zelf zijn grootste concurrent ) en Laurens (hij zal genoegen nemen met plek 4 en een uitgespeelde JD achter zich houden). Jeroen zal in de achtervolging gaan op Roos om zodoende al de dames achter zich te krijgen. Stefan K blijft gewoon doorschieten hoewel hij de titel veelnemer van het jaar al lang binnen heeft. Bij de dames blijft Suzanne angstvallig weg bij de lijn. Alleen daarmee is ze er zeker van dat de laatste plaats niet haar deel wordt. Veerle (nog 5), Marloes(nog 6) en Jolien (nog 8) zullen zeker nog een uiterste poging doen om zich alsnog te kwalificeren.

Bij heren 3 vechten Kevin, Kevin en Floris nog 1 keer hun strijd uit en doet Guido een poging om plek 2 af te snoepen van de uitgespeelde Koen (1 uit 1 is al genoeg maar bijvoorbeeld 2 uit 3 niet!)

Onderin zijn alle ogen gericht op Sander bij u14-2. Naast Suzanne is hij de enige die Bas nog kan verlossen van de laatste plaats. Colin en Fatma spelen immers, net als Bas, niet meer en te veel missen brengt hem wellicht nog in de buurt.

Iedereen veel succes in deze slotfase.

Schermafbeelding 2016-04-21 om 19.02.33