MU20 wint spannende openingswedstrijd

CAPELLE A/D IJSSEL – Daar was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, eindelijk….. In Capelle, diverse bekende gezichten bij de tegenstander, ook wat nieuwe. Met veel zin werd er begonnen maar we kwamen niet tot scoren in de eerste minuten, pas in de 4e minuut kwamen we op 7-2. Niet dat we geen kansen kregen hoor maar hij wilde gewoon niet door de ring. Na 5 minuten doorwisselen, maar het blijft stroef lopen. In de time out aangegeven dat we wel erg lief voor de tegenstander waren en dat de afspraak was hoog druk te zetten. Ook in de bucket vergeten wij uit te boxen en als we dan de bal hadden werd deze zo uit de handen gepakt. Het zullen de zenuwen wel geweest zijn, 16-10 stand.

Tweede kwart blijven we hard werken in de zone press worden diverse turnovers geforceerd, ook raken wij de bal enkele keren weer te makkelijk kwijt door zwakke passes onderling. Cady zelf speelt op dat moment beter maar door het buffelen van de Eagles loopt Cady niet heel veel verder uit. We rusten met 26-18.

In de kleedkamer was iedereen stil, coach geeft aan dat we zeker niet het mindere team zijn maar dat we wel ons eigen ding moeten blijven doen om mee te blijven doen in de wedstrijd.

Het antwoord laat niet lang op zich wachten, bij eerste bal contact direct een score, direct na score een turnover die snel word gescoord. Als de Eagles dan direct na de 2 scores, een vlekkeloze drietje van Yorel raak zien gaan is de bank er zeker van dat we het klusje gaan klaren met nog 3 pnt achter stand. Cady gaat nog meer ballen weg gooien en op de vrijeworp lijn laten ze punten liggen. Dan volgt een time out van Cady zijde. ” De Eagles aangegeven dat de druk op de guards moet blijven om Cady niet het spel te kunnen laten maken, ook de druk op de tweede pass lijnen opvoeren.” Dat pakt diverse keren goed uit met bal winst. In de aanval kunnen we iets meer de rust bewaren en goed doorpassen, een paar lekkere drives van Beau na goed pass werk zorgt er voor dat we het laatste kwart in gaan met een 36-36 stand.

Hopenlijk blijven de Eagles scherp ! We hebben genoeg wissels en die gebruiken we dan ook. Bij een 47-44 stand nemen de Eagles een time out, even rust brengen nog even doorspreken wat de belangrijkste punten zijn. ”Rust in je aanval en zorg dat elke drive-shot goed is.” 9e minuut, 48-48. Bij een out of bounce situatie aan de zijlijn neem we een time out om deze even te bespreken. ”Twee lange mannen buiten bucket achter elkaar, guard ver weg op weak side postitie. De forward faked een screen op de verre guard en snijd dan in” zo zou het moeten lopen ! Maar het word doorzien, geeft niet…. onze center is nu vrij omdat zijn directe tegenstander help side moest geven, Koen kan een schotje nemen, RAAK 49-50. Cady neemt een time out om bal bezit op aanvals helft te krijgen, wij verdedigen goed en krijgen bal bezit.

Eagles time out, met nog 11 seconden te spelen. Dan weet je dat Cady fouten gaat maken, maar ze hebben nog geen 5 team fouten dus het komt ons mooi uit wij houden gewoon de bal vast om de seconden weg te laten tikken en Cady de fouten laten maken. Tot twee keer toe krijgt Koen de bal die deze goed met zijn lichaam verdedigd. Na de tweede maal heeft cady wel 5 team fouten maar met nog 1.1 seconde op de klop en twee vrijeworpen laatste Eagles time out. ” Zorg dat er geen schot genomen kan worden door Cady en ga man to man verdedigen zonder fouten te maken !” Koen scoort 1 van de 2 en Cady krijgt de bal er niet meer in. YES… Winst door heel hard werken van iedereen in het team.

Scores; Koen 20pnt FT 4/8, Beau 8 pnt, Dave 6, Tom 4pnt 0/4 FT, Chaquille 4 pnt, Yorel 3 pnt, Remco-Frenk en Sabastiaan 2pnt. FT 28%.