Dames onder 20 begint competitie goed

MAASSLUIS – Dit seizoen speelt het u18 meisjesteam van vorig seizoen als onder 20 jaar team. In de eerste competitiewedstrijd was Leila vd Beek helaas nog niet hersteld van een vervelende blessure en ook Randa Basheer ontbrak. Blikvanger in het team is Kim Rijnberg. Deze 19 jarige spelverdeelster is nieuw bij de Eagles en kwam over van de Bridge Towers. Kim speelt in dames 1 maar komt ook uit in de wedstrijden van het u20 team wat zodoende afgelopen zaterdag met 7 speelsters begon aan de thuiswedstrijd tegen Crackerjacks. In de 1e klasse van de afdeling spelen u18, u20 en u22 teams door elkaar en het Crackerjacks team heeft een u22 formatie. Daarom was de tegenstander fysiek wel iets sterker maar dat moesten de Maassluise meiden compenseren met techniek en snelheid. Dit lukte in de 1e periode echter niet erg. Verdedigend zat het wel goed dicht wat bleek uit de slechts 6 punten die de bezoekers produceerden maar aanvallend liep het totaal niet. Crackerjacks speelde heel compact en het kwart werd afgesloten met een karige 4-6 achterstand.

Het 2e kwart toonde de thuisploeg al enig herstel. Daar waar Kim Rijnberg de 4 punten in het 1e kwart had gescoord kwam nu Eva Kerkhoven aanvallend op dreef. Na 3 minuten was er al een 5 punten voorsprong (12-7) maar de ploeg uit Amersfoort kwam terug tot 12-13. Met nog 2 minuten voor de pauze waren beide partijen weer in evenwicht (18-18). In de laatste minuten werd de basket ook gevonden door Josje Ruinard en Gabriëla Uitterlinden waardoor de voorsprong bij rust ineens 25-18 bedroeg. Een psychologische tik voor de bezoekers die ook direct na de pauze werden geconfronteerd met een agressieve thuisploeg. Weer onder leiding van Kim Rijnberg werd het verschil snel groter. De 14 jarige Lone Brandon leek niet onder de indruk van haar, in sommige gevallen, 7 jaar oudere tegenstanders en scoorde 32-18. Bij 41-25 liep Kim Rijnberg tegen haar 4e persoonlijke fout op en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Zij werd uitstekend vervangen door Danica Iqnjatovic die ook haar punten meepakte. Na 45-26 mochten de Crackerjacks enkele keren naar de vrije worplijn waarvandaan zij de achterstand terugbrachten naar 45-30 met nog 10 minuten te gaan.

Kim Rijnberg kwam in het 4e kwart weer in de ploeg en moest behoudend spelen omdat de scheidsrechters nogal streng floten. Dit ondervond Danica Iqnjatovic al snel en moest met 5 persoonlijke fouten naar de kant. Fatma Dutar moest dientengevolge lang spelen maar ook zij kwam 2 keer tot scoren en bij 55-31 in de 3e minuut was de wedstrijd gespeeld. Een 0-6 run van de Amersfoorters werd nog door scores van Josje Ruinard beantwoord waarna de wedstrijd eindigde in een 63-41 overwinning. Eva Kerkhoven scoorde in deze wedstrijd 18 punten. Ook Kim Rijnberg (15) en Josje Ruinard (12) kwamen in de dubbele cijfers.