MU20 pakt winst ondanks inhaalrace tegenstander

Na de vorig uitwedstrijd tegen Cady met 2 pnt gewonnen te hebben, werd nu de return in de Smithal gespeeld, lekker op center court na de wedstrijd van dames 1.

De heren begonnen iets twijfelend maar na 2 minuten spelen kwam de geest uit de fles, in de pressie werden veel ballen onderschept in de eerste als zowel de tweede lijn. Deze ballen werden direct naar de basket gebracht waar veel scores uit voortkwamen. Cady nam direct een time out. Maar het enthousiasme bij vele spelers bleef te zien in het spel en toen de stofwolken optrokken stond er een 30-14 stand op de borden.

We gaan het tweede kwart door met dezelfde spelopvatting, na 5 minuten neemt Cady meer het heft in handen en speelt iets rustiger de bal rond als ze door de press heen komen. Bij de Eagles komt dit kwart iedereen het veld in en kan de dingen doen waar we veel op trainen. Dat kan natuurlijk met een fijne voorsprong. De reden dat Cady terug kan komen is niet omdat wij geen kansen creeren maar ze gewoonweg niet afmaken. Een simpel balletje tegen het bord werkt vaak het beste maar we proberen het net even wat anders te doen wat je dus zeker 10 pnt kost.

We gaan de pauze in met een 40-34 stand.

In de tweede helft gaan we door met missen als het kwart ervoor, niet omdat we gemakzuchtig zijn maar omdat de jongens keihard moeten werken om over het hele veld te verdedigen en bij balbezit weer de aanval op te zetten. Je merkt aan alles dat dit veel eist van de jongens. Natuurlijk is het soms niet om aan te gluren vanaf de tribune. De verleiding is dan ook groot een wedstrijd te consolideren maar daar leren ze niet altijd van en aangezien de coaches dit als een leerjaar zien, zullen we ook wel best een partijtje hierdoor verliezen.

We starten met een 50-48 stand het laatste kwart. Cady ruikt natuurlijk ‘bloed’ nadat zij langzaam terug gekropen te zijn en gaan zeer fel verdedigen wat geregeld een rommelig effect heeft maar de Eagles blijven voor veel ballen vechten.

Gelijdelijk aan beginnen we iets beter te spelen, we missen nog diverse kansen, de vrijeworpen houden ons nu in de wedstrijd. We scoren 6 uit 8 in de eerste 5 minuten daarna gaan ook drives naar het bord er in. We houden onze speelstijl vast, pakken uiteindelijk de winst, zwaar bevochten dat wel.

Er zijn nog genoeg punten waar we als team aan moeten werken maar dat is een mooie uitdaging.

Scores; Koen 17pnt-FT 5/10, Beau 15pnt-FT 3/4, Tom 12pnt-FT 2/6, Frenk 10pnt-FT 1/3, Yorel 5 pnt-FT 1/4, Erden 4 pnt, Sebastiaan 3pntr, Luuk en Chaquille 2 pnt.