U14 wint makkelijk bij Rotterdam Basketbal

ROTTERDAM – Met slechts één scheidsrechter is het belangrijk dat deze de grens gelijk stelt. Dat gebeurt en gevolg is dat de eerste minuten veel vrije worpen worden genomen. De wedstrijd gaat verder gelijk op en onze 10 punten in de eerste periode zijn verdeeld over Frank, Sanne, Joshua en Merel. Bij Rotterdam is het duidelijk dat nummers 12 en 6 de scorers zijn. In de tweede periode is Dagmar on fire en met lay-ups en rebounds maakt ze 10 punten achterelkaar. Wouter weet bovendien de scores van de nummer 12 te verminderen, ook omdat zijn teamgenoten zoals Kyo en Merih zorgen dat er geen vrije man staat om de bal naar af te spelen. We gaan de rust in met een goed gevoel en een voorsprong van 20-29.

Na de rust blijven we fel verdedigen, dat leidt wel eens tot een foutje maar met een brede bank van 12 spelers kunnen we dat ons veroorloven en is er geen enkel excuus om rustig aan te doen. Gene vindt zijn drive en weet in deze periode 7 punten te scoren. Bovendien laat hij zich niet in de luren leggen door de vele dribbels van zijn tegenstander, maar houdt hem goed voor zich en bij een foutje in de dribbels zorgen zijn snelle handjes voor een interceptie. Bryce pikt zijn puntje mee en houdt zowel zijn man als bal goed in de gaten. In deze periode scoren we 14 keer en zo gaan met een ruime voorsprong de laatste periode in. De eerste score is voor Pepijn, die al goed stond te rebounden en dit nu weet om te zetten in een score. Joshua dribbelt makkelijk door de verdediging heen en strooit met passes naar de vrijstaande mensen. Pim had al 4 punten en maakt er nog 6 bij door beheerste drives naar de ring. De laatste score maakt Merel uit de rebound en zo winnen we de ze wedstrijd met 33 tegen 54. Dagmar (12), Pim (10), Gene (7) en Sanne (6) zijn de topscorers.