Wedstrijdverslagen

Een stap verder en hoger

MAASSLUIS – Konden we anderhalve week geleden lezen wie en wat het heren 4 team nou precies was en inhield. Deze week een kort vraaggesprek met coach Marco Hoogendoorn van Jongens Under 18. Deze topvrijwilliger is al enkele jaren fanatiek bezig met de vereniging en legt zich steeds meer toe op het trainen en coachen van de jeugd.

Een nieuw seizoen als coach, het team wordt Under 18. Wat verwacht je van het team?
Als trainer/coach van dit team verwacht ik inzet, omdat er zeker talent in het team zit. Dus is het op de trainingen zaak om op een zo gemotiveerd en scherp mogelijke manier te trainen en in de wedstrijd alles te geven.

Hoe is je team opgebouwd?
Vorig seizoen kwamen de jongens Denzel ,Martijn,Dave en Niek over uit de Jongens Under 14 om Under 16 te gaan spelen met Giovanni,Mark,Samir,Pepijn,Daniel.
De Under 14 spelers hadden dat jaar ervoor veel wedstrijden verloren en om een beetje spelvreugde te houden en het ineen passen van twee teams als het ware zijn we toen gestart in de 3e klasse wat al snel een zeer zwakke poule bleek, waarin we winter kampioen werden. In de 2e klasse speelden we twee slechte en daarna vaak goede wedstrijden op twee na konden we die vaak net niet winnen. Maar de wil en motivatie groeide en zo werd besloten om het team bij elkaar te houden en niet weer op leeftijd de jongens uit elkaar te halen.
Het huidige Under 18 zal dus uit een gedeelte jongere spelers bestaan aangevuld met de 1e jaars Under 18.Ook Jaisy Viegas keert terug van Rotterdam Basketbal samen met Michael en Hidde als nieuwe spelers in het team

Een sterke poule in de 2e klasse, wat zijn je verwachtingen?
Tegenstanders eerste seizoenshelft zijn; Jump 80, Rotterdam Basketball, Fairmount, Rowic en Juventus. We blijven 2e klasse spelen omdat we ons als team op dit niveau redelijk konden handhaven afgelopen seizoen, nu alleen in een oudere leeftijd categorie. Aangezien Jaisy ervaring en lengte meeneemt zal hij Michael, Daniel, Mark assisteren in de luchtmacht. Dave, Niek en Samir zullen de guard plek gaan bemannen. Denzel, Martijn,Gio,Hidde,Pepijn en Martijn zullen de forward zijn. Een kampioenschap verwacht ik niet maar vertrouw erop dat we op inzet een aantal mooie resultaten kunnen behalen.

Een nieuwe assistent in de vorm van Rob Ammerlaan, hoe is jullie rolverdeling?
Naast Jan Vonk die afgelopen seizoen en ook dit seizoen weer zal assisteren, zal ook Rob Ammerlaan het team gaan ondersteunen. Rob zal op de dinsdag en vrijdag training gaan assisteren, Jan zal er op de vrijdag bij zijn. Rob zal bij de wedstrijden wat video`s gaan maken en verder wat scouting werk. Jan zal de sheets en de morele support op de bank verzorgen o.a voor de coach (ha ha).

Wat wil je zelf leren dit seizoen?
Na de wedstrijden en trainingen speel ik vaak het “filmpje” nog eens af en bekijk ik wat er beter kan en ook mijn eigen beslissingen houd ik tegen het licht daarom heb ik me ook ingeschreven voor BT 2 cursus om beter te worden in het trainen en coachen ,want boven alles vind ik het leuk om het spelletje over te brengen aan de jeugd!

Comment here